Plento dviračių varžybose – pasalūniška trasa | Diena.lt

PLENTO DVIRAČIŲ VARŽYBOSE – PASALŪNIŠKA TRASA

  • 0

Sekmadienį didžiausių Lietuvoje plento dviračių varžybų „Bigbank Lietuvos plento taurė 2016“ dalyviai varžysis Šiauliuose. Ketvirtojo varžybų etapo dalyviai turės įveikti apgaulingą miesto centrą kertančią trasą, į kurią organizatorių teigimu, išriedės daugiau kaip 500 dviračių sporto mylėtojų.

Kaip ir praėjusiuose varžybų etapuose, Šiauliuose besirungiantiems A grupės dviratininkams teks įveikti 14 ratų (102 km) ilgio trasą, B grupės – 7 ratų (51 km), o specialaus vieno rato „Minkime kartu“ važiavimo dalyviams – 7,3 km atstumą, kurio nuvažiavimo laikas nebus matuojamas Dviračių sporto entuziastai riedės Vasario 16-osios, Ežero, Trakų, Vilkaviškio ir Tilžės gatvėmis.

Pasak renginio organizatorių, nors miesto reljefas nepasižymi kalvomis, ir lygumos gali būti apgaulingos.

„Šiaulių etapo trasa, galima sakyti, yra pasalūniška. Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad tai tik tiesus plentas, tačiau iš tikrųjų trasa yra sudėtinga. Dviratininkai važiuos pačiame miesto centre, prasuks net pro miesto savivaldybę, visą maršrutą lydės nedideli kalneliai. Palyginimui, Kaune buvo vienas didelis kalnas, dviratininkai jam ruošėsi morališkai, o šioje trasoje vyrauja nedideli kalniukai, kuriems ruoštis nereikia, tačiau tai dar labiau vargina“, – sakė „Bigbank Lietuvos plento taurės“ varžybų organizatorius Deividas Vileniškis.

Vienas iš varžybų organizatorių, bendrovės „S-Sportas“ atstovas Svajūnas Ambrazas teigia, kad prie šio etapo iššūkių prisidės ir pranašaujamas vasariškas oras, nors, pasak jo, stipriems dviratininkams ir iki 30 laipsnių kylantis termometro stulpelis neturėtų būti kliūtis.

„Nors metereologai žada karščius, temperatūra nėra pagrindinis rodiklis. Jei dviratininkai yra stiprūs ir pasiruošę, važiavimus tikrai įveiks. Manau, jog trasa, o ne oras, gali pakišti koją. Kita vertus, tik įveikus sunkumus ir stresą, dviratininkai gali tobulėti“, – komentavo S. Ambrazas.

D. Vileniškio teigimu, varžybų dalyvių skaičius dažniausiai priklauso nuo jų geografinės padėties, o šįkart laukiama apie 500 dviratininkų.

„Ketvirtasis etapas vyksta Šiauliuose, todėl tikimės, kad jame aktyviausiai dalyvaus šiauliečiai. Pastebime tendenciją, kad varžybose prie etatinių dalyvių visuomet prisijungia tam tikro miesto gyventojai. Jei etapas vyksta Vilniuje – prisijungia vilniečių, Kaune – kauniečių, tačiau kai kurie dalyviai dalyvauja kiekviename mieste, nepaisant to, kur jis vyksta. Tokių etatinių entuziastų turime apie tris šimtus“, – teigė D. Vileniškis.

Iš anksto užsiregistruoti ir susimokėti dalyvio mokestį dviratininkai gali iki liepos 27 d. Visiems, norintiems išbandyti savo jėgas trumpesnėje distancijoje „Minkime kartu“ – startas nemokamas. Nespėjusieji užsiregistruoti išankstinėje registracijoje, tai galės padaryti ir varžybų dieną jų starto vietoje – Vasario 16-osios gatvėje. Čia taip pat vyks ir numerių išdavimas bei laimėtojų apdovanojimo ceremonija.

Pirmieji sekmadienį startuos „Minkime kartu“ važiavimo dalyviai. Numerių išdavimas vyks nuo 9 val., važiavimas – 11 val. 30 min. Tuo pačiu metu pedalus mins ir trumposios distancijos dalyviai. Pagrindinės lenktynės vyks 13 val. 30 min, o nugalėtojų apdovanojimai numatomi 16 val. 30 min.

Pasibaigus „Bigbank Lietuvos plento taurė 2016“ varžybų etapui Šiauliuose, kitas etapas numatytas rugpjūčio 28 d. Vilniuje. Jis vyks „Baltic Chain Tour 2016“ – kasmetinių daugiadienių dviračių plento varžybų, skirtų Baltijos keliui atminti – metu.

Paskutinis plento taurės etapas, kuriame bus apdovanoti šio sezono geriausieji, vyks rugsėjo 18 d. Kačerginės Nemuno žiedo trasoje.

Varžybų nugalėtojui, stipriausiam pagrindinės distancijos dviratininkui, bus įteiktas pagrindinis prizas – „Bigbank Lietuvos plento taurė“ ir 1000 eurų piniginis prizas. Kiti geriausiai pasirodę dalyviai bus apdovanoti medaliais, piniginiai prizais, jiems bus įteiktos rėmėjų dovanos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS