Po finalinės kovos, V. Andrulytė – tarp keturių greičiausių pasaulio buriuotojų | Diena.lt

PO FINALINĖS KOVOS, V. ANDRULYTĖ – TARP KETURIŲ GREIČIAUSIŲ PASAULIO BURIUOTOJŲ

  • 0

Pasaulio buriavimo taurės finale, Marselyje, su stipriausiomis pasaulio buriuotojomis besivaržiusi Lietuvos atstovė Viktorija Andrulytė olimpinėje „Laser Radial“ klasėje iškovojo 4-ąją vietą. Nuo bronzos medalio lietuvę teskyrė vos 4 taškai.

„Šis V. Andrulytės pasiekimas – didelis įvykis ne tik jai, kaip sportininkei, bet ir visai Lietuvai. Pasaulio taurėje susirinko 24 stipriausios planetos buriuotojos, kurios čia pateko po trijų atrankos etapų Japonijoje, Amerikoje ir Prancūzijoje. Tokia aukšta pozicija vienose aukščiausio rango varžybos leidžia daug tikėtis ir iš artėjančio pasaulio čempionato, kurio metu sportininkai kovos ir dėl kelialapio į 2020 metų Tokijo olimpiadą“,- džiaugėsi Lietuvos buriuotojų sąjungos prezidentas Naglis Nasvytis.

Didžiąją dalį lenktynių finišavusi pirmajame dešimtuke, V. Andrulytė į paskutinę dieną vykstančias medalių lenktynes pateko būdama penktoje pozicijoje. Šių lenktynių metu varžosi jau tik 10 mažiausiai baudos taškų surinkusių sportininkių, o jų metu gauti taškai dvigubinami. Po itin atkaklios ir artimos kovos, kurių rezultatus teko tikslinti nagrinėjant finišo vaizdinę medžiagą, V. Andrulytė bendroje įskaitoje iškopė į ketvirtąją vietą.

Pasak sportininkės, šios varžybos buvo labai svarbios ruošiantis rugpjūčio pradžioje Danijoje, Aarhus mieste, vyksiančiam pasaulio čempionatui.

Aukso medalį Pasaulio taurės finale iškovojo belgė Emma Plasschaert (48 t.), sidabrą – vengrė Maria Erdi (54 t.), bronzą – suomė Tuula Tenkanen (73 t.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS