Pralaimėjimą Breste patyręs lietuviškasis „Motor“ baigė pasirodymą Čempionų lygoje | Diena.lt

PRALAIMĖJIMĄ BRESTE PATYRĘS LIETUVIŠKASIS „MOTOR“ BAIGĖ PASIRODYMĄ ČEMPIONŲ LYGOJE

  • 0

Pasirodymą EHF Čempionų lygoje baigė Gintaro Savukyno treniruojamas ir Aideno Malašinsko atstovaujamas Zaporožės „Motor“ klubas. Atsakomosiose aštuntfinalio rungtynėse „Motor“ 23:30 (8:16) išvykoje nusileido Bresto „Meshkov“ rankininkams ir neišsaugojo atsivežto 2 įvarčių pranašumo.

Baltarusių klubas atitrūko mačo pradžioje ir įpusėjus pirmajam kėliniui jau turėjo 6 įvarčių pranašumą – 9:3. Iki pertraukos turimą persvarą šeimininkai dar labiau padidino (16:8) ir „Motor“ atsidūrė išties nepavydėtinoje situacijoje.

Antrajame kėlinyje „Meshkov“ padidino persvarą ir iki dviženklės (23:13), tačiau „Motor“ surado savyje rezervų ir šiek tiek priartėjo – 17:24. Likus žaisti 10 minučių Zaporožės klubui sužibo viltis, kadangi skirtumas sumažėjo iki 6 įvarčių (19:25), tačiau toliau pratęsti spurto svečiai neįstengė ir „Meshkov“ šventė pergalę – 30:23.

Pirmąsias tarpusavio rungtynes Ukrainos klubas buvo laimėjęs 32:30, tad atsivežtos 2 įvarčių persvaros „Motor“ nepakako.

Ketvirtfinalyje „Meshkov“ rankininkai susitiks su tituluotuoju „Barcelona“ klubu, kitose porose Nanto HBC žais prieš Vesprėmo „Telekom“, Kylio THF kausis su PSG, o Alborgo „Handbold“ surems ginklus su Flensburgo „Handewitt“ ekipa.

Paskutiniajame Čempionų lygos sezono mače lietuvis Aidenas Malašinskas pasižymėjo 3 įvarčiais, o rezultatyviausias Zaporožės komandoje buvo Barysas Puchovskis, pelnęs 7 įvarčius, Artiomas Kozakevyčius pridėjo taip pat 3 tikslius metimus.

Nugalėtojams Mikita Vailupuvas surinko 7 įvarčius, Stasas Skube įmetė 6, Marko Paničius – 3.

„Motor“ dar liko kovos SEHA lygoje bei Ukrainos čempionate, o nuo kito sezono šios komandos marškinėliais vilkės ir šiuo metu Monpeljė „Montpellier“ klube žaidžiantis Jonas Truchanovičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS