Prancūzija sumažino olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos žiūrovų skaičių | Diena.lt

PRANCŪZIJA SUMAŽINO OLIMPINIŲ ŽAIDYNIŲ ATIDARYMO CEREMONIJOS ŽIŪROVŲ SKAIČIŲ

  • 0

Prancūzijos vyriausybė trečiadienį pranešė sumažinusi Paryžiaus olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos žiūrovų skaičių dėl saugumo ir kitų organizacinių problemų.

Tradicinis olimpinių žaidynių delegacijų atidarymo paradas vyks liepos 26 dieną, kai sportininkai laivais plauks Senos upe. Tai bus pirmas kartas, kai ceremonija vyks ne pagrindiniame lengvosios atletikos stadione.

Po kelis mėnesius trukusių spekuliacijų, kokio dydžio miniai bus leista stebėti ceremoniją, antradienį Prancūzijos vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas) televizijos kanalui „France 2“ sakė, kad dalyvaus apie 300 tūkst. bilietus turinčių žiūrovų.

Anksčiau, 2022-ųjų spalį kalbėdamas Senate, jis užsiminė apie 600 tūkst., o kiti vyriausybės nariai ir organizatoriai – apie 400–500 tūkst. žmonių.

„Žinau, kad turime geriausias saugumo pajėgas pasaulyje ir kad mums pavyks įrodyti, jog ne tik galime laimėti medalius (olimpinėse žaidynėse), bet ir be jokių problemų priimti visą pasaulį“, – televizijos kanalui sakė G. Darmaninas.

Teroro pavojus yra labai didelis.

Kai kurie aukšto rango saugumo pajėgų pareigūnai priešinasi idėjai surengti ceremoniją ne stadione, nes sunku suvaldyti tokią didelę minią ir kyla teroro išpuolių pavojus.

Valdžios institucijoms taip pat sunkiai sekasi įtikinti prie upės įsikūrusius knygų pardavėjus laikinai perkelti savo prekystalius ir užleisti vietą žiūrovams.

Organizatoriai siekė, kad į žaidynes susirinktų kuo daugiau žmonių ir jos būtų prieinamos kuo didesniam prancūzų sirgalių skaičiui.

G. Darmanino teigimu, 100 tūkst. bilietų buvo parduota į geriausius ceremonijos stebėjimo taškus žemutiniame upės krante, o dar 200 tūkst. žmonių galės nemokamai patekti į viršutinę Senos kranto dalį.

Jis pridūrė, kad į bendrą 300 tūkst. žiūrovų skaičių neįtraukti su vaizdu į garsiąją upės panoramą gyvenantys arba apartamentus ten besinuomosiantys žmonės.

Po to, kai įtariamas islamistas Prancūzijos šiaurėje įsiveržė į mokyklą ir peiliu subadė mokytoją, šalyje nuo spalio iki sausio 15 dienos buvo paskelbta aukščiausio lygio parengtis dėl teroro išpuolių.

„Teroro pavojus yra labai didelis“, – trečiadienį sakė G. Darmaninas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS