Prancūzijos rankinio rinktinė į Klaipėdą atvyko tik rungtynių išvakarėse | Diena.lt

PRANCŪZIJOS RANKINIO RINKTINĖ Į KLAIPĖDĄ ATVYKO TIK RUNGTYNIŲ IŠVAKARĖSE

  • 0

Trečiadienio pavakarę specialiu skrydžiu į Palangos oro uostą nusileido žvaigždžių perpildyta Prancūzijos rinktinė. Jau ketvirtadienį jų laukia akistata su mūsų šalies rankinio rinktine.

Vietos Europos čempionate dar neturi

Du kart olimpiniai, šešis kartus pasaulio ir triskart Europos čempionai vietos finaliniame Europos čempionato etape dar neturi. Per jau sužaistas keturias rungtynes prancūzai iškovojo tris pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą ir šiuo metu dalinasi pirmą – antrą vietas grupėje su portugalais.

Vienintelį pralaimėjimą ekspertais vadinama Prancūzijos rinktinė šiame atrankos cikle patyrė šių metų balandį, kuomet išvykoje 27:33 nusileido Portugalijos rankininkams.  Po trijų dienų vykusiose antrosiose šių komandų tarpusavio rungtynėse Prancūzijoje būsimi lietuvių varžovai pergalę pasiekė didesnių įvarčių skirtumu (33:24), todėl portugalus lenkia pagal tarpusavio rungtynių įvarčių santykį.

Nors net ir pralaimėjus abejas likusias rungtynes Prancūzijos rinktinė greičiausiai žemiau antrosios vietos grupėje nenukristų, tačiau 2018 – ųjų metų Europos čempionato bronzos laimėtojų tikslas vienas – pirma vieta grupėje.

Į Lietuvą atsiuntė visą žvaigždyną

Šį sezoną trys Prancūzijos klubai varžėsi stipriausioje Europoje čempionų lygoje – „PSG“, „Nantes“ ir „Montpellier“. Vis dėlto, šiemet nė vienai iš Prancūzijos komandų nepavyko prasibrauti į finalinio ketverto etapo. Jono Truchanovičiaus atstovaujama „Montpellier“, kuri gyne pernai iškovotą trofėjų, krito dar grupių etape, o „PSG“ ir „Nantes“ pasirodymą baigė ketvirtfinalyje.

Būtent iš šių trijų ekipų suformuotas ir Prancūzijos rinktinės branduolys. Didžiausios Prancūzijos rinktinės žvaigždės, kurias ketvirtadienį bus galima išvysti Klaipėdos „Švyturio“ arenoje tai vieną iš garsiųjų Prancūzijos rinktinės brolių Luką Karabatičių, atletiškąjį Diką Memą, Nedimą Remili bei kitas pirmo ryškumo Europos rankinio žvaigždes.

Vis dėlto, bene didžiausia Prancūzijos rinktinės žvaigždė tai vyriausiasis komandos treneris Didieras Dinartas. Kaip žaidėjas puikia savo gynyba garsėjęs beveik dviejų metrų prancūzas, kaip žaidėjas du kartus tapo olimpiniu čempionu (2008 ir 2012 metais).

Latviai pateko į Europos čempionatą

Trečiadienį vakare mūsų kaimynai latviai 25:24 įveikė Slovėnijos rankininkus ir taip užsitikrino kelialapį į 2020-ųjų metų Europos rankinio čempionatą. Per penkerias rungtynes Latvija iškovojo keturias pergales ir tapo nebepavejami trečioje vietoje esantiems Olandijos rankininkams. Latvijos nacionalinei komandai tai pirmas toks pasiekimas šalies istorijoje.

Prieš savaitę šios rinktinės lyderis Dainis Krištopanas su „Vardar“ (Makedonija) klubu tapo ir čempionų lygos nugalėtoju. Rungtynėse su Slovėnija būtent D. Krištopanas ir pelnė lemiamą įvartį, leidusį išplėšti istorinę pergalę. Viso tame mače latvių milžinas pelnė net 13 įvarčių.

Kiti trečiadienio rezultatai: Suomija 24:26 Čekija, Slovakija 20:21 Vengrija, Turkija 25:26 Šiaurės Makedonija, Ukraina 30:33 Danija, Šveicarija 28:33 Kroatija, Izraelis 25:40 Vokietija, Graikija 28:28 Islandija, Belgija 26:37  Serbija, Bosnija ir Hercogovina 25:31 Baltarusija, Kosovas 23:23 Lenkija.

Lietuvos rinktinė su Prancūzijos rankininkais į kovą stoja šiandien 19:00 Klaipėdos „Švyturio“ arenoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS