Prasidėjo paplūdimio tinklininkų kovos dėl patekimo į Tokijo olimpines žaidynes | Diena.lt

PRASIDĖJO PAPLŪDIMIO TINKLININKŲ KOVOS DĖL PATEKIMO Į TOKIJO OLIMPINES ŽAIDYNES

  • 0

Praėjusią savaitę startavo pirmasis paplūdimio tinklinio atrankos į 2020 metų Tokijo olimpines žaidynes etapas. CEV Kontinentinės taurės turnyre 32 Europos vyrų ir 30 moterų komandų stoja į kovą ne tik dėl nugalėtojų trofėjaus, bet ir kelialapių į olimpines žaidynes.

Pirmajame Kontinentinės taurės varžybų etape komandos yra suskirstytos į aštuonias grupes, o į antrąjį etapą pateks po dvi stipriausias grupių ekipas.

Pirmieji kelialapius į antrąjį Kontinentinės taurės etapą iškovojo Čekijos ir Slovėnijos tinklininkai. Čekijos rinktinė, kuriai atstovavo Ondrejus Perušičius ir Davidas Schweineris bei Vaclavas Bercikas ir Janas Dumekas, Slovėnijoje vykusio E grupės turnyro pusfinalyje 2-0 nugalėjo Izraelio atstovus, o finale 2-1 pranoko Slovėnijos ekipą. Slovėnai vėliau nugalėjo Izraelį ir iškovojo antrąjį kelialapį į kitą etapą.

Lietuvos vyrų rinktinė žais C grupėje ir birželio 1-2 dienomis Airijoje susitiks su Ukrainos, Škotijos ir Airijos komandomis. Lietuvos ekipai atstovaus Arno Rumševičiaus ir Luko Každailio bei Artūro Vasiljevo ir Roberto Juchnevičiaus duetai.

Moterų varžybose pirmosios kelialapį į antrąjį etapą pelnė Slovėnijos ir Latvijos tinklininkės. Latvės, kurių sudėtyje buvo Alise Lece ir Marta Ozolina bei Anastasija Kravčenoka ir Tina Graudina, nugalėjo tiek bulgares, tiek slovėnes ir užėmė pirmąją vietą grupėje. Slovėnija liko antra, o bulgarės pasitraukė iš turnyro.

Lietuvos moterų rinktinė, kurią šiemet sudaro Ievos Dumbauskaitės ir Irinos Zobninos bei Vytenės Vitkauskaitės bei Urtės Andriukaitytės komandos, dėl vietos antrajame etape kovos birželio 22-23 dienomis Kroatijoje. Mūsiškių varžovėmis bus kroatės ir Rumunijos rinktinė.

Iš viso Kontinentinę taurę sudaro trys etapai. Finalinis etapas vyks 2020 metų birželį Olandijoje. Finalinio etapo nugalėjai iškovos šaliai vietą olimpinėse žaidynėse.

Į olimpines žaidynes Tokijuje (tiek vyrų, tiek moterų) 15 komandų pateks pagal FIVB reitingą, po vieną vietą bus skirta visų žemynų Kontinentinės taurės varžybų laimėtojams, dar viena vieta atiteks šių metų pasaulio čempionams, o du likę kelialapiai bus išdalinti papildomame atrankos turnyre. Vietas olimpiniame turnyre turi šeimininkų komandos.

GALERIJA

  • Prasidėjo paplūdimio tinklininkų kovos dėl patekimo į Tokijo olimpines žaidynes
  • Prasidėjo paplūdimio tinklininkų kovos dėl patekimo į Tokijo olimpines žaidynes
CEV nuotr
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS