Premijų čekius atsiėmę Europos čempionatų prizininkai: olimpinėse žaidynėse kova prasidės iš naujo | Diena.lt

PREMIJŲ ČEKIUS ATSIĖMĘ EUROPOS ČEMPIONATŲ PRIZININKAI: OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE KOVA PRASIDĖS IŠ NAUJO

Tradicinėje kasmėnesinėje Nacionalinės sporto agentūros sportininkų ir trenerių pagerbimo popietėje simboliniai valstybės premijų čekiai įteikti medaliais Europos čempionatuose džiuginusiems Lietuvos sportininkams ir jų treneriams.

Daliai atletų laimėjimai Senojo Žemyno čempionatuose – generalinė repeticija prieš Paryžiaus olimpines žaidynes.

Europos vandens sporto šakų čempionate Andrius Šidlauskas ne tik laimėjo bronzos medalį, bet ir pasinaudojo paskutiniąja galimybe įvykdyti olimpinį normatyvą. Paryžiaus olimpinės žaidynės A. Šidlauskui bus jau trečiosios karjeroje.

„Europos čempionate įvykdytas olimpinis normatyvas asmeniškai man svarbesnis nei medalis. Vis dėlto labiausiai sužavėjo pasiektas rezultatas, nes tokiu rezultatu jau seniai neplaukiau. Tiesiog buvo palaima ir toks savęs nugalėjimas. Kamavo baimė, kiek galiu savęs ieškoti, kada pagaliau priartėsiu prie savo rezultato ir kada pagaliau nugalėsiu save? Tai buvo pirminis žingsnis – pagaliau sau įrodžiau, kad galiu priartėti prie savo asmeninio rezultato. Jau kokie 7 metai, kaip negalėjau to padaryti, bet pagaliau. Dirbsime toliau ir olimpinėse žaidynėse bandysime jau tą rezultatą nugalėti“, – sakė A. Šidlauskas.

Europos baidarių, kanojų ir irklenčių irklavimo čempionate ant olimpinės 500 m dviviečių baidarių rungties apdovanojimų pakylos Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas grįžo po dvejų metų pertraukos – 2022 m. Lietuvos baidarininkai taip pat pasipuošė bronzos medaliais.

„Minimalus planas padarytas. Tai buvo vienos tų varžybų, kur iškart finišavę nepuolėme džiaugtis. Buvo dar nemažai savirefleksijos ir sprendėme, ar rezultatas tenkina mus, ar ne. Medaliai – tai tikslas, kurio siekiame visose varžybose. Mūsų rungtyje yra tokia didelė konkurencija, kad 1–16 vietas skiria vos 0,6 sek. 32 žmonės arba 16 baidarių įtelpa į vos kiek daugiau nei pusę sekundės. Pasiektas geras rezultatas nereiškia gero rezultato ateityje, kiekvieną kartą reikia kovoti iš naujo ir kiekvieną kartą bandome įrodyti, kad galime būti geriausi“, – kalbėjo M. Maldonis.

Į birželio pagerbimo popietę pakviesti Europos kiokušin karatė, orientavimosi sporto kalnų dviračiais, kurčiųjų orientavimosi sporto, lengvosios atletikos, baidarių, kanojų ir irklenčių irklavimo, vandens sporto šakų čempionatuose valstybės premijas iškovoję sportininkai ir jų treneriai.

„Šį kartą savo pasiekimais drebinote Europą, kai kas iš jūsų netrukus, viliuosi, drebins savo laimėjimais visą pasaulį olimpinėse žaidynėse. Ačiū, kad garsinate Lietuvą, jog tiek daug kartų Europoje kyla mūsų trispalvė, kad, siekdami tikslo, įdedate be galo daug pastangų ir darbo. Esate pasididžiavimas kiekvienam iš mūsų“, – sakė Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Aistė Zedelytė-Kaminskė.

Sportininkų ir trenerių pagerbimo popietės Nacionalinėje sporto agentūroje vyksta paskutinį einamojo mėnesio ketvirtadienį.

GALERIJA

  • Premijų čekius atsiėmę Europos čempionatų prizininkai: olimpinėse žaidynėse kova prasidės iš naujo
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS