Prie Varezės ežero – ramiau nei tėvynėje | Diena.lt

PRIE VAREZĖS EŽERO – RAMIAU NEI TĖVYNĖJE

  • 2

"Panika labiau sklinda iš Lietuvos", – tvirtino irkluotojas Augustas Navickas, treniruotėms pasirinkęs koronaviruso kamuojamą Šiaurės Italiją.

Įtampos nejaučia

29-erių neįgalus sportininkas, siekiantis kelialapio į Tokijo paralimpines žaidynes, šiuo metu treniruojasi Gaviratėje – komunoje Šiaurės Italijoje, Lombardijos regione, kuriame užfiksuotas koronaviruso protrūkis.

Gaviratę nuo Milano skiria maždaug 60 km, tačiau Lietuvos paralimpietis sako, kad įtampos nejaučia ir visą dėmesį skiria pratyboms.

"Čia panikos, suirutės nėra. Parduotuvės veikia, maisto – pakankamai. Lietuvoje nerimo daugiau. Kokių priemonių imamės? Paprasta higiena: plauname rankas su muilu, ir tiek. Nedaug kontaktų su kitais žmonėmis, tad jaučiamės ramūs, koronaviruso grėsmių per daug nesureikšminame", – pasakojo A.Navickas.

Šis sezonas – ankstyvas, o aš ant vandens – pirmą kartą, pusę metų beveik neirklavau. Esu sustiprėjęs fiziškai, bet irklavimo technika turi būti geresnė.

Laukia dvejos varžybos

Paralimpietis ir jo treneris Tautvydas Vaitkūnas – ne vieninteliai užsieniečiai, sportuojantys Gaviratėje. Šalia Varezės ežero – nemažai irklavimo klubų, sudarytos sąlygos treniruotis.

"Yra irkluotojų komanda iš Honkongo. Jie atvyko į Italiją manydami, kad čia bus saugiau nuo koronaviruso, bet tas užkratas neatsiliko. Honkongo sportininkai ir treneriai kol kas nežino, kur vėliau keliaus", – sakė Lietuvos irkluotojas.

A.Navicko treniruočių stovykla Italijoje truks iš viso dvi savaites. Į Gaviratę jis planuoja grįžti ir balandį.

Be to, Varezės ežere suplanuotos ir dvejos lietuviui svarbiausios varžybos – Europos paralimpinės atrankos regata balandžio 27–29 dienomis bei finalinė paralimpinės atrankos regata gegužės 8–10 d.

Ką nuspręs FISA?

Tarptautinė irklavimo federacija (FISA) stebi situaciją dėl koronaviruso plitimo, tačiau sprendimų dėl varžybų perkėlimo kol kas nėra.

"Jeigu vis dėlto nuspręs perkelti varžybas, važiuosime ten, kur perkels. Dėl antros treniruočių stovyklos irgi nutarsime tuomet, kai bus naujos informacijos", – svarstė A.Navickas.

Irkluotojas pabrėžė, kad kelialapį į Tokijo paralimpiadą norėtų iškovoti per atrankos varžybas balandį.

"Jeigu pasisektų, galėčiau toliau ramiai ruoštis žaidynėms. Tikiuosi, man pavyks. Kita vertus, varžovai irgi nesnaudžia. Į pirmą vietą pretenduos 4–5 sportininkai", – teigė sportininkas.

Krūviai išsunkia jėgas

Per savaitę – dvylika treniruočių: pratybos ant vandens ir treniruoklių salėje. Pasak A.Navicko, krūviai kaip reikiant išsunkia jėgas.

"Šis sezonas – ankstyvas, o aš ant vandens – pirmą kartą, pusę metų beveik neirklavau. Esu sustiprėjęs fiziškai, bet irklavimo technika turi būti geresnė. Pirmomis dienomis atrodė, kad nežinia, ar spėsiu reikiamu metu pasiekti geriausią sportinę formą, – pasakojo Augustas. – Be to, reikia paisyti oro sąlygų: iš pradžių buvo 20 laipsnių šilumos, dabar – dešimt, vėsoka."

2016 m. Rio de Žaneiro paralimpinių žaidynių dalyvis randa laiko ne tik sau, bet ir kitiems. Socialiniuose tinkluose A.Navickas ragina į jį kreiptis žmones, turinčius negalią, nori jiems padėti sportuoti.

"Susitiksime ir tada žiūrėsime, ką galime nuveikti kartu. Ilgalaikis tikslas – užsiauginti sau pamainą, kitą paralimpietį iš Klaipėdos, – kalbėjo A.Navickas. – Sąlygos veiklai mūsų miesto irklavimo centre yra. Gal ir savivaldybė parems finansiškai? Tada suburtume grupę ir pradėtume sportuoti."

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Geras

Kauno diena labai norėtų,kad irkluotojas jaustų įtampą, kurią jie čia bando sukelti savo durnais straipsniais apie nieką, nukamuota Š.Italiją ,jūs ten nesergat,nerandat daugiau temų apie ką rašyti...beje panika sklinda tik iš žiniasklaidos,kuri dėl nesupranramų priežasčių nori sukelti chaosą šalyje,tiesiog deda visas pastangas,kad pažeisti valstybės stabilumą,įdomu kada baigsis šitos dezinformacijos skleidimas.Ar yra kokia žurnalistų etika??

Ramune

Šaunuolis!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS