Profesionaliausiose buriavimo varžybose jachta „Arabela-AB Baltic“ – nenugalima | Diena.lt

PROFESIONALIAUSIOSE BURIAVIMO VARŽYBOSE JACHTA „ARABELA-AB BALTIC“ – NENUGALIMA

  • 0

Šį savaitgalį Kauno mariose startavo profesionaliausios Lietuvoje buriavimo varžybos „RS-280 Match Race“, kurių pirmajame etape net 7 pergales iškovojo ir visas savo plaukimų dvikovas laimėjo ilgametė šios jachtų klasės lyderė „Arabela-AG Baltic“, vadovaujama kapitono Raimondo Šiugždinio. Po individualių dvikovų, kuriose viena su kita rato principu kovojo visos varžybų dalyvės, antrąją vietą iškovojo jachtos „Bora Bora“ (kpt. Gediminas Sirvidas) įgula, trečia liko jachta „Barta“ (kpt. Simonas Steponavičius).

„Šio tipo buriavimą galima laikyti labiau žiūroviniu – distancija būna trumpa, o ant vandens vyksta artima ir įtempta jachtų dvikova. Kova prasideda net prieš startą – įgulos siekia išprovokuoti priešininką pažeisti taisykles, gauti baudą ar bent jau priversti startuoti iš kuo nepatogesnės pozicijos. Kadangi distancija trumpa, geras startas „Match Race“ varžybose – jau pusė pergalės. Kita pusė susideda iš itin tikslaus, greito ir techniško įgulos darbo“,- lenktynes komentavo vyriausiasis varžybų teisėjas Rolandas Žentelis.

Pasak R. Žentelio, šeštadienį vėjas buvo itin permainingas, teko nemažai laiko gaišti vis perstatinėjant distancijos ženklus, tačiau nepaisant to pavyko įgyvendinti 14 iš 28 pirmojo etapo plaukimų. Sekmadienį teisėjo teigimu buriavimo sąlygos buvo tiesiog idealios ir įvyko dar 14 plaukimų.

Visas be išimties dvikovas laimėjusi „Arabela-AG Baltic“ su 14 surinktų taškų užtikrintai apgynė savo jau per ilgus metus užsitarnautą lyderės vardą. Nuo jos vos vienu pralaimėjimu atsiliko jachta „Bora Bora“ (13 taškų).

Įtempta kova vyko dėl trečiosios vietos. Po visų 28 plaukimų vienodą taškų skaičių turėjo trijų jachtų įgulos – „Barta“, „Raganosis-Eltel“ (kpt. Saulius Pajarskas) ir „Hornas“ (kpt. Šarūnas Abraitis). Lygiosios buvo išspręstos remiantis „RS-280 Match Race“ taisyklėmės. Tarp vienodą skaičių taškų surinkusių jachtų paskutinė dvikova vyko tarp jachtų „Barta“ ir „Raganosis-Eltel“ įgulų, kurią laimėjo jachta „Barta“. Jai ir buvo skirta aukščiausia vieta. Dvikovoje tarp „Raganosis-Eltel“ ir „Hornas“ pergalę buvo iškovojusi „Raganosis-Eltel“ įgula, todėl šios lygiosios išspręstos jos naudai.

R. Žentelio teigimu, itin džiugu tai, kad šiemet į „RS-280 Match Race“ varžybas įsijungė dvi naujos įgulos – kapitono Manto Kavaliausko vadovaujama „Levante“ ir „Verdenė plius“ su kapitonu Gražvydu Lukoševičiumi.

„Match Race“ kovų rezultatai yra įtraukiami į RS-280 jachtų bendrąjį sezono „Grand Prix“ apdovanojimą drauge su ASUS RS-280 taurės, Kuršių merių regatos ir LR čempionato rezultatais. Kitas „Match Race“ varžybų etapas vyks liepos 16-17 dienomis.

RS-280 Match Race“ rezultatai po I etapo:

  1. Arabela-AG Baltic (kpt. R. Šiugždinis) – 14 taškų

  2. Bora Bora (kpt. Gediminas Sirvidas) – 13 taškų

  3. Barta (kpt. S. Steponavičius) – 11 taškų

  4. Raganosis-Eltel (kpt. S. Pajarskas) – 11 taškų

  5. Hornas (kpt. Šarūnas Abraitis) – 11 taškų

  6. Levante (kpt. Mantas Kavaliauskas) – 7 taškai

  7. Verdenė Plius (kpt. Gražvydas Lukoševičius) – 7 taškai

  8. Presto (kpt. Gintaras Kažemėkaitis) – 5 taškai

GALERIJA

  • Profesionaliausiose buriavimo varžybose jachta „Arabela-AB Baltic“ – nenugalima
  • Profesionaliausiose buriavimo varžybose jachta „Arabela-AB Baltic“ – nenugalima
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS