R. Baciuška trofėjaus sieks Andalūzijoje | Diena.lt

R. BACIUŠKA TROFĖJAUS SIEKS ANDALŪZIJOJE

„Tai viena geriausių pergalių mano gyvenime!“ – džiūgavo Lietuvos lenktynininkas Rokas Baciuška, laimėjęs Maroko ralį.

Pabaigtuvės – Ispanijoje

Šiaurės vakarų Afrikoje buvo surengtas Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) pasaulio „Rally-Raid“ čempionato priešpaskutinis etapas – Maroko ralis.

Tarp dalyvių buvo Rokas Baciuška (dviviečių bagių klasė T4) ir Laisvydas Kancius (keturračių motociklų klasė). Lenktynes sudarė penki greičio ruožai – daugiau kaip 1,5 tūkst. km, o iš viso sportininkams teko įveikti per 2,3 tūkst. km.

R.Baciuškos, važiavusio kartu su šturmanu Orioliu Vidaliu, rezultatas – 17 val. 09 min. 49 sek.

Lietuvio ir ispano ekipažas daugiau nei 9 min. aplenkė Pau Navarrą (Ispanija) ir Michaelį Metge (Prancūzija), daugiau nei 16 min. – argentiniečius Jeremíą Gonzalezą Feriolį ir Gonzalo Rinaldį.

Paskutinis FIA pasaulio „Rally-Raid“ čempionato etapas numatytas spalio 17–23 d. Andalūzijoje (Ispanija).

R.Baciuška yra surinkęs 151 tašką – vienu mažiau nei lenkas Marekas Goczalas ir vienu daugiau nei amerikietis Austinas Jonesas.

Smėlynuose: lenktynės dieną – stebint kupranugariams, poilsis naktį – prožektorių apsuptyje. / rallyemaroc. com nuotr.

Šešios dienos išbandymų

„Prologas nebuvo lengvas – daug akmenų ir gilios provėžos, nemažai vietų, kur buvo galima prakirsti ratą arba iš viso baigti lenktynes, bet mums viskas susiklostė puikiai.

Vos startavę prakirtome padangą, tai truputį išgąsdino, bet vėliau viskas ėjo kaip iš pypkės.

Pirmą greičio ruožą įveikėme su nuotykiais. Sakyčiau, tai buvo kol kas sunkiausias greičio ruožas mano karjeroje ralio reiduose. Sulaužėme priekinę bagio pakabos svirtį, vėliau porą kartų paklydome, prakirtome padangą ir galiausiai, iki finišo likus 20 km, subyrėjo stabdžių diskas, tad paskutinius kilometrus važiavome praktiškai be stabdžių. Nepaisant to – antra vieta.

Trečia diena: trys navigacijos klaidos ir nemažai prarasto laiko, o prieš pat finišą dar ir padangą prakirtome. Maroko ralis šiais metais – žudomai sunkus. Pirmos dvi dienos pareikalavo labai daug jėgų ir koncentracijos. Svarbu, kad technika nestreikuoja.

Ketvirta diena: prakirsta padanga, truputį paklaidžiojome, bet iš esmės viskas neblogai. Finišavome pirmi, tokia pat pozicija ir bendroje įskaitoje.

Penkta diena: lenktynes užbaigėme treti, bet išlikome pirmi bendroje įskaitoje. Išskyrus navigacijos klaidą, kuri kainavo kelias minutes, daugiau problemų neturėjome.

Šešta diena: vos prasidėjus varžyboms prakirtome padangą, tai truputį išgąsdino, bet vėliau viskas ėjo kaip iš pypkės. Mes – Maroko ralio nugalėtojai!“ – apie startus Maroke socialiniame tinkle „Facebook“ rašė tauragiškis R.Baciuška.

Darbas – ne veltui

Keturračiu motociklu greičiausiai važiavo Manuelis Andujaras (Argentina) – 21 val. 01 min. 28 sek.

Prizininkas: L.Kancius labai patenkintas Maroke pasiektu rezultatu. / Feisbuko nuotr.

Antras buvo prancūzas Axelis Dutrie (21 val. 48 min. 04 sek.), trečias – L.Kancius (24 val. 56 min. 38 sek.).

„Kelios dienos tikro, daug ištvermės pareikalavusio ralio. Teko paklaidžioti, navigacija – žudomai sunki, karštis – pragariškas, kartais – išvis jokio vėjelio. Darbas nenuėjo veltui. Trečia vieta pasaulio čempionato etape man – didelis pasiekimas“, – teigė klaipėdietis.

Maroke motociklininkų „FIM GP“ varžybas laimėjo Skyleris Howesas (JAV), „FIM Rally 2“ – Masonas Kleinas (JAV), visureigių T1 – prancūzų Guerlaino Chicherito ir Alekso Winocqo ekipažas, T2 – Akira Miura (Japonija) ir L.Lichtenleuchteris (Prancūzija), T3 – Sethas Quintero (JAV) ir Dennisas Zenzas (Vokietija), „Open“ – ispanai Carlosas Sainzas ir Lucasas Cruzas, sunkvežimių – čekai Martinas Macíkas, Františekas Tomašekas ir Davidas Švanda su „Iveco“.

GALERIJA

  • Sėkmė: R.Baciuška su šturmanu O.Vidaliu artimiausius konkurentus aplenkė daugiau nei 9 minutėmis.
  • Prizininkas: L.Kancius labai patenkintas Maroke pasiektu rezultatu.
  • Prizininkas: L.Kancius labai patenkintas Maroke pasiektu rezultatu.
  • Smėlynuose: lenktynės dieną – stebint kupranugariams, poilsis naktį – prožektorių apsuptyje.
  • Smėlynuose: lenktynės dieną – stebint kupranugariams, poilsis naktį – prožektorių apsuptyje.
rallyemaroc.com nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS