R. Meilutytė, D. Rapšys ir A. Šidlauskas vėl plauks finaluose | Diena.lt

R. MEILUTYTĖ, D. RAPŠYS IR A. ŠIDLAUSKAS VĖL PLAUKS FINALUOSE

  • 3

Toronte (Kanada) vykstančiame antrajame FINA pasaulio plaukimo taurės etape trečiąją varžybų dieną į finalus vėl pateko tie patys trys mūsų šalies atstovai – Rūta Meilutytė, Danas Rapšys ir Andrius Šidlauskas.

Visi jie į trečiuosius savo finalus Kanadoje įplaukė labai tvirtai.

Išvakarėse 100 mp laukimo krūtine čempione tapusi R.Meilutytė 50 m plaukimo atrankoje laimėjo savo plaukimą (29,91 sek.), o bendrojoje įskaitoje už ją vos 0,01 sek. greitesnė buvo tik kitame plaukime startavusi JAV atstovė Lilly King (29,90 sek.).

A.Šidlauskas vyrų 200 m plaukimo krūtine atrankoje distanciją įveikė per 2 min. 6,16 sek. ir taip pat antruoju rezultatu pateko į finalą. Už lietuvį atrankoje greitesnis buvo tik Brazilijos plaukikas Caio Pumputis (2:05.68).

Vyrų 200 m plaukimo laisvuoju stiliumi atrankoje sekmadienį varžėsi du lietuviai – D.Rapšys ir Tomas Navikonis.

Abu jie startavo ketvirtajame kvalifikaciniame plaukime. D.Rapšys distanciją įveikė per 1 min. 43,77 sek. ir finišavo pirmas, tik 0,01 sek. aplenkęs Drew Kiblerą iš JAV. T.Navikonis šiame plaukime užėmė trečiąją vietą ir užfiksavo naują asmeninį karjeros rekordą (1 min. 44,73 sek.).

Bendroje įskaitoje D.Rapšys, kaip ir R.Meilutytė bei A.Šidlauskas, buvo antras ir pateko į finalą, o T.Navikonis tarp 41 dalyvio užėmė 9-ąją vietą. Iki finalinio aštuntuko 19-mečiam lietuviui pritrūko tik 0,11 sek.

Atrankos varžybose greičiausias buvo PAR plaukikas Matthew Satesas (1 min. 43,58 sek.).

Penktoji Lietuvos plaukikė – 15-metė Silvija Statkevičius – savo pasirodymą Toronte taip pat baigė. Ji moterų 100 m plaukimo laisvuoju stiliumi rungties atrankoje savo plaukime finišavo antra (56,51 sek.) ir tik 0,10 sek. nusileido kanadietei Lailai Oravsky.

Bendrojoje įskaitoje S.Statkevičius rezultatas tarp 37 startavusiųjų buvo 23-as, o norint patekti į finalą distanciją reikėjo įveikti per 53,69 sek. Atrankos varžybose greičiausia buvo lenkė Katarzyna Wasick (52,17 sek.).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Valio Rapšiui

Valio RAPŠIUI. Meilutytė dar gali išvengti testavimo

žmogus

Sėkmės!

tranzas

pririjes dopingo su medine galva

SUSIJUSIOS NAUJIENOS