R. Nadalį finale pranokęs amerikietis triumfavo Akapulke | Diena.lt

R. NADALĮ FINALE PRANOKĘS AMERIKIETIS TRIUMFAVO AKAPULKE

  • 0

„Abierto Mexicano Telcel“ pirmenybėse dalyvavo net penki pirmojo ATP dešimtuko tenisininkai, tačiau galų gale čempionu tapo 40 vietą reitinge užimantis Samas Querrey. Amerikietis šokiravo Akapulke susirinkusius žiūrovus ir per pusantros valandos finale nugalėjo Rafaelį Nadalį 6:3, 7:6 (7:3).

S.Querrey tapo pirmuoju JAV tenisininku, kuriam pavyko laimėti šį turnyrą per jo 24 metų gyvavimo istoriją. Tai buvo pirmoji jo pergalė prieš R.Nadalį tarpusavio akistatose iš penkių bandymų (1-4).

Tai sugadino šimtaprocentinį R.Nadalio pergalių ir pralaimėjimų santykį Akapulke. Ispanas prieš finalą buvo laimėjęs net 14 mačų iš eilės, o čempionu buvo tapęs 2005 ir 2013 metais.

40 pasaulio raketė laimėjo savo devintąjį ATP turnyro titulą bei antrąjį „ATP 500“ serijos. Paskutinį kartą tokio lygio varžybas jis laimėjo prieš šešerius metus Memfyje.

S.Querrey pakeliui link finalo nugalėjo Davidą Goffiną, Dominicą Thiemą, o pusfinalyje susitvarkė ir su Nicku Kyrgiosu. Įdomu tai, kad JAV tenisininkas buvo patyręs net 7 nesėkmes iš eilės prieš pirmojo dvidešimtuko tenisininkus, tačiau nubraukė šią seriją iškovodamas pergales Akapulke.

Pirmadienį amerikietis turėtų pakilti į 26 poziciją ATP reitinge, o tai bus aukščiausia jo užimama vieta nuo 2013 metų rugpjūčio.

R.Nadaliui nepavyko laimėti savo 70 ATP turnyro titulo. Ispanas šį sezoną dar neiškovojo nė vieno trofėjaus, nes „Australian Open“ pirmenybėse taip pat pralaimėjo finale.

S.Querrey už triumfą Akapulke atiteko 500 ATP reitingo taškų bei 321 tūkst. JAV dolerių premija.

Pergalę šventė ukrainietė

50 vietą WTA pasaulio reitinge užimanti Lesia Tsurenko iškovojo nesunkią pergalę „Abierto Mexicano Telcel“ pirmenybių finale. 27-erių ukrainietė iškovojo savo trečiąjį titulą karjeroje ir per valandą ir 22 minutes 6:1, 7:5 įveikė Kristiną Mladenovič.

„Esu labai patenkinta savo sezono startu. Patekau į pusfinalį Hobarte, o dabar sugebėjau laimėti Akapulke, – po mačo džiaugėsi tenisininkė. – Iškovojau savo trečiąjį titulą iš trijų žaistų finalų, todėl kol kas šiame etape nepralaimiu. Labai džiaugiuosi.“

Antroji pagal skirstymą K.Mladenovič tikėjosi iškovoti savo antrąjį titulą per pastarąsias penkias savaites, tačiau jau nuo pat mačo pradžios negalėjo susitvarkyti su L.Tsurenko smūgiais. Jau pirmame sete ukrainietė pirmavo rezultatu 4:0 ir sugebėjo išlaikyti itin aukštą žaidimo lygį.

Prancūzė dar bandė sugrįžti antrame sete, tačiau L.Tsurenko sužaidė užtikrintai.

„Tai buvo labai nelengvas mačas, – pripažino čempionė Akapulke. – Ji privertė mane žaisti savo geriausią tenisą. Susikaupiau ir dariau viską, kad nugalėčiau. Esu labai laiminga.“

„Abierto Mexicano Telcel“ čempionei atiteks 280 WTA reitingo taškų bei 43 tūkst. JAV dolerių.

GALERIJA

  • R. Nadalį finale pranokęs amerikietis triumfavo Akapulke
  • R. Nadalį finale pranokęs amerikietis triumfavo Akapulke
  • Lesia Tsurenko
  • R. Nadalį finale pranokęs amerikietis triumfavo Akapulke
  • R. Nadalį finale pranokęs amerikietis triumfavo Akapulke
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS