Ralio trileris Žemaitijoje: intriga – iki paskutinio metro | Diena.lt

RALIO TRILERIS ŽEMAITIJOJE: INTRIGA – IKI PASKUTINIO METRO

  • 0

„Mano klaida“, – pripažino lenktynių Žemaitijoje nebaigęs vienas Lietuvos automobilių ralio čempionato favoritų Vaidotas Žala.

Jo vairuojama „Škoda Fabia SRT Proto“, per varžybas Kelmės apylinkėse įveikdama kelio posūkį, kliudė žemių krūvą ir vertėsi. V. Žala su šturmanu Ivo Pūkiu nenukentėjo, tačiau iš lenktynių pasitraukė.

Dalyvauti Žemaitijos ralyje (tai buvo antras Lietuvos čempionato etapas) buvo užsiregistravę 97 ekipažai iš mūsų šalies ir Latvijos, Lenkijos, Estijos.

V. Žalai patyrus avariją, lyderiu tapo Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano ekipažas, į antrą poziciją pakilo Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu. Identiškais „Škoda Fabia R5“ automobiliais važiavusius vyrus po devynių greičio ruožų įveikus beveik 90 km skyrė kiek daugiau nei 10 sek.

Tačiau – dar vienas incidentas: „nulinis“ ekipažas, atliekantis teisėjų pagalbininkų funkciją ir patikrinantis greičio ruožą prieš pat sportininkų startą, padarė klaidą, įstrigo kelkraštyje ir užtvėrė dalį trasos.

Kliūtys: V. Žala ne visas ralio atkarpas įveikė sėkmingai. / A. Lauciaus nuotr.

Bandant nelaimėlį automobilį pastumti, pro šalį pralėkė G. Notkus, o greta buvę teisėjai nusprendė nerizikuoti ir pradėjo mojuoti raudona vėliava. Šis signalas reiškė, kad toliau visi lenktynininkai privalo judėti pagal įprastas kelių eismo taisykles.

Varžybų komisarai nusprendė atšaukti vienuoliktąjį greičio ruožą.

Galiausiai varžybų komisarai nusprendė atšaukti vienuoliktąjį greičio ruožą, tad galutiniai rezultatai užfiksuoti po dešimtojo. Pergalę šventė G. Notkus ir D. Strižanas. Antroje vietoje – V. Jurkevičius ir A. Paliukėnas (nuo lyderių atsiliko 9,40 sek.), treti – beveik 36 sek. nugalėtojams pralaimėję Rokas Steponavičius ir Dovydas Ketvirtis.

Dalyviai: Kelmės apylinkėse lenktyniavo ekipažai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos. / A. Lauciaus nuotr.

Ketvirtoje pozicijoje – „Mitsubishi Lancer EVO IX“ lėkę latviai Emīlis Blūmas ir Didzis Eglitis, penktoje – broliai Irmantas ir Edvinas Buivydai su „Ford Fiesta N5“.

Dėl avarijų ir gedimų nefinišavo 23 ekipažai.

Lietuvos ralio čempionato trečias etapas numatytas liepos 12–13 d. taip pat Žemaitijoje (Mažeikių, Telšių, Akmenės rajonuose).

GALERIJA

  • Ralio trileris Žemaitijoje: intriga – iki paskutinio metro
  • Ralio trileris Žemaitijoje: intriga – iki paskutinio metro
A. Lauciaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS