Rankininkės žinojo, kad reikia laimėti, tačiau nieko nepešė | Diena.lt

RANKININKĖS ŽINOJO, KAD REIKIA LAIMĖTI, TAČIAU NIEKO NEPEŠĖ

„Viskas buvo blogai“, – po itin skaudžios nesėkmės Azerbaidžane pareiškė Lietuvos moterų rankinio rinktinės strategas Karolis Kaladinskas.

Mūsų šalies komanda Baku po atkaklios ir permainingos kovos 33:35 pralaimėjo azerbaidžanietėms 2024 m. Europos čempionato atrankos penktos grupės rungtynes ir sukomplikavo savo galimybes patekti į finalo turnyrą.

Lietuvėms reikėjo ne vien įveikti Azerbaidžano atstoves, bet ir laimėti kuo didesniu skirtumu, kad galėtų įsitvirtinti trečioje vietoje ir siekti kelialapio į lemiamą etapą.

„Aikštėje neišpildėme nieko, kas buvo planuota. Kai pradėjo stigti žaidimo drausmės, nesusitvarkėme nei gynybos, nei puolimo. Žaidėjos žinojo, koks mūsų tikslas, tad didelė atsakomybė paveikė jų veiksmus – pritrūko ramybės, šalto proto. Buvo per daug skubotų sprendimų“, – reziumavo K. Kaladinskas.

Lietuvos rankininkės anksčiau 14:47 pralaimėjo ispanėms, 28:31 – Šiaurės Makedonijos komandai ir yra savo grupės autsaiderės. Azerbaidžanietės 17:40 nusileido makedonėms ir 18:38 – ispanėms.

Antras mačas su Azerbaidžano rinktine numatytas kovo 3-iąją Vilniuje, su Ispanijos komanda ten pat – balandžio 3-iąją, su makedonėmis – balandžio 7-ąją svečiuose.

Didelė atsakomybė paveikė žaidėjų veiksmus – pritrūko ramybės, šalto proto.

Į Europos čempionato finalo turnyrą pateks 1–2 vietas aštuoniose atrankos grupėse užėmusios ekipos ir keturios geriausios trečiose pozicijose likusios rinktinės.

„Pralaimėjimas Azerbaidžane nepateisinamas nei man, kaip treneriui, nei komandai. Blogi sprendimai – mano, prisiimu visą atsakomybę. Tai pasakiau tiek rankininkėms, tiek ir Lietuvos rankinio federacijai. Labai tikimės, kad iki sekmadienio rungtynių su azerbaidžanietėmis mums užteks laiko atsigauti tiek psichologiškai, tiek fiziškai, kad pavyks reabilituotis“, – teigė K. Kaladinskas.

Lietuvės privalės atsirevanšuoti Azerbaidžano atstovėms mažiausiai dviejų įvarčių skirtumu.


Rezultatas

Azerbaidžanas–Lietuva 35:33 (18:18).

Įvarčius pelnė: K. Bajramova 13, R. Hasanova 6, S. Smagina ir U. Šarifova po 4, M. Slemanova 3, I. Šukurova ir I. Michalkovič po 2, S. Musajeva 1 / G. Pilikauskaitė 10, D. Andronik 8, A. Arciševskaja 5, R. Rakauskienė 4, V. Damulevičiūtė 3, I. Verbovik 2, B. Ruseckaitė 1.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS