Rankinio čempionato antrame ture – Vilniaus ir Alytaus komandų pergalės | Diena.lt

RANKINIO ČEMPIONATO ANTRAME TURE – VILNIAUS IR ALYTAUS KOMANDŲ PERGALĖS

Trečiadienio vakarą Lietuvos rankinio lygoje (LRL) vyko trejos rungtynės. Po du taškus sau įsirašė Vilniaus „Vilnius“, Alytaus „Varsa-Stronglasas“ ir Vilniaus „Šviesa“.

Labiausiai intriguojanti trečiadienio vakaro kova vyko Vilniuje tarp „Vilniaus“ ir Kauno „Granito-Kario“. Rungtynių ritmą nuo pat pirmųjų minučių diktavo kauniečiai. Kėlinio pradžioje išsiveržę į priekį minimalia persvara, ją išlaikė iki pat kėlinio pabaigos (4:3, 8:7, 15:14). Kėlinys baigėsi rezultatu 16:14.

Antrasis kėlinys vyko petys petin, abi komandos žaidė tolygų žaidimą (17:17, 22:22), tačiau netrukus kauniečių žaidimas pradėjo strigti ir aikštelės šeimininkai, sužaidę atkarpą 4:0, išsiveržė į priekį. Nors granitiečiai kovojo iki paskutinių minučių, tačiau keturių įvarčių deficito panaikinti neįstengė ir turėjo pripažinti aikštės šeimininkų pranašumą 27:31.

„Rungtynes vertiname teigiamai, tai pirmi taškai čempionate. Pirmame kėlinyje vis trūko koncentracijos ir geros gynybos. Antrajame kėlinyje susitvarkėme, susikaupėme, pradėjome pataikyti metimus ir matome rezultatą. Du taškai mūsų ir einame ruoštis sekančioms kovoms“, – rezultatu buvo patenkintas „Vilniaus“ žaidėjas Evaldas Veida.

„Kaip ir priešininkai, turėjome tikslą laimėti. Bandėme žaisti greitą žaidimą ir pirmame kėlinyje tai pavyko neblogai, tačiau antrame kėlinyje darėme per daug klaidų. Tado Bučinsko diskvalifikacija taip pat įnešė sumaišties, trūko disciplinos“, – rungtynes įvertino Kauno „Granito-Kario“ vartininkas Tadas Sveikauskas.

„Vilnius“: Vaidas Drevinskas – 10 įvarčių, Martynas Lapinskas ir Martynas Žala – po 6, Evaldas Veida – 5, Robertas Skobas – 3, Domantas Raudonius - 1.

Kauno „Granitas-Karys“: Karolis Dambrauskas, Marius Kairys ir Karolis Grigas – po 6, Paulius Šarkauskas – 4, Marius Gudeika ir Tadas Bučinskas – po 2, Domantas Landa - 1.

Alytaus „Varsa-Stronglasas“ namuose nugalėjo Šiaulių „SC Dubysą“ 34:24 (13:11).

Pirmojo kėlinio pradžioje abi komandos kibo į žaidimą. Nors sėkmingiau rungtynes pradėjo aikštelės šeimininkai, „Dubysa“ greitai persvėrė rezultatą savo naudai ir lengvos kovos priešininkams nežadėjo (3:1, 6:4, 9:6). Tik kėlinio antroje pusėje „Varsa-Stronglasas“ išlygino ir persvėrė rezultatą savo pusėn. Pertraukos metu švieslentė rodė rezultatą 13:11.

LRL nuotr.

Antrojo kėlinio pradžioje arši kova tęsėsi, tačiau jam neįpusėjus „Dubysa“ pritrūko jėgų, o alytiškiai pradėjo didinti žaidimo tempą (15:13, 20:16, 24:18, 30:20). Kai komandas jau skyrė 10 įvarčių, žaidimas stabilizavosi, tačiau to šiauliečiams neužteko. Alytaus rankininkai šventė pergalę 34:24.

„Sezono pradžia visada sunki. Patys sau sukėlėme įtampą, po to nusiraminome, sustiprinome gynybą ir antrame kėlinyje pralaužėme ledus. Stengėmės dažniau keistis ir žaisti greitą žaidimą“, – rungtynes apibūdino Alytaus „Varsos-Stronglaso“ žaidėjas Nedas Buronko.

„Mes atvykome nepilnos sudėties, trūko keitimų, todėl antrame kėlinyje paprasčiausiai pritrūkome jėgų, pradėjome klysti, o Alytus buvo pajėgesnis ir mūsų klaidomis pasinaudojo. Tikimės iki sezono vidurio įsibėgėti ir tokias problemas išspręsti“, – komentavo Šiaulių „SC Dubysos“ treneris Arūnas Balčiūnas.

Alytaus „Varsa-Stronglasas“: Gintautas Adamkevičius – 7, Žygimantas Micevičius – 6, Nedas Buronko – 5, Ridas Čeginskas – 4, Rokas Lastauskas ir Arnas Lubauskas – po 3, Tautvydas Petrušauskas ir Armandas Sinkevičius – po 2, Remigijus Čepulis ir Tomas Straigys – 1.

Šiaulių „SC Dubysa“: Gedvinas Jocas ir Arūnas Tribė – po 5, Robertas Damašauskas ir Tadas Dapševičius – po 4, Rokas Zdanavičius, Aivaras Budrys ir Justas Mielenis – po 2.

Panevėžio „Grifas“ savoje aikštelėje neįstengė pasipriešinti svečiams iš Vilniaus „Šviesos“. Rungtynės baigėsi „Šviesos“ pergale 39:19 (19:9).

LRL nuotr.

Rungtynės panevėžiečiams buvo sunkios nuo pat pirmųjų minučių. „Šviesa“ vos kėliniui prasidėjus susikrovė keturių įvarčių persvarą, kurią greitai padidino iki dviženklės (5:1, 9:3, 15:5). Tokiu santykiu pirmasis kėlinys ir baigėsi – 19:9.

Antroje rungtynių pusėje „Grifas“ aktyviai priešinosi vilniečiams ir ilgą laiką komandas skyrė 12 įvarčių (24:12, 28:16). Vis dėlto rungtynių laikui einant į pabaigą komandas skyrė vis daugiau įvarčių (31:17, 33:19). Per paskutines 8 minutes aikštelės šeimininkams nepavyko pelnyti nė vieno įvarčio, o „Šviesa“ sužaidė seriją 6:0 ir užbaigė rungtynes rezultatu 39:19.

„Dar apšilimo metu matėme, kad „Šviesa“ yra galinga, gerai sukomplektuota komanda, kurį žaidžia gražų rankinį. Tad panašios baigties tikėjomės nuo pat pirmųjų minučių. Dėl to aikštelėje išbandėme savo jaunuosius žaidėjus“, – neslėpė Panevėžio „KKSC-RSSG-Grifo“ treneris Mindaugas Vėta.

„Komanda išpildė visus prieš rungtynes keltus uždavinius, derinius, vyravo greitos atakos, metimai iš kraštų, net savo silpniausias vietas sugebėjome sustiprinti. Panevėžio komandoje yra aukšti, tvirti vyrai, bet mes buvome pajėgesni, demonstravome greitą aukšto lygio rankinį“, – komplimentų savo ekipos žaidėjams negailėjo „Šviesos“ treneris Antanas Taraskevičius.

Panevėžio „KKSC-RSSG-Grifas“: Žilvinas Maslauskas – 5, Amandas Šarkanas ir Mindaugas Barzdenis – po 4, Ignas Storukas – 2, Titas Vaidžiūnas, Karolis Dainys, Titas Žebelys ir Evaldas Vėta – po 1.

„Šviesa“: Karolis Antanavičius – 7, Ignas Grigas, Laurynas Palevičius, Rosvaldas Ramunis – po 5, Tomas Bernatavičius – 4, Artūras Švilpa ir Valdas Drabavičius – po 3, Taurintas Markiavičius, Šarūnas Ugianskis ir Domantas Pukas – po 2, Karolis Antonovičius – 1.

Artimiausios rankinio lygos rungtynės vyks Klaipėdoje penktadienį. Čia Klaipėdos „Dragūnas“ sužais pirmąsias savo šio sezono čempionato rungtynes su „Utena“. Rungtynių pradžia – 17.30 val.

GALERIJA

  • Rankinio čempionato antrame ture – Vilniaus ir Alytaus komandų pergalės
  • Rankinio čempionato antrame ture – Vilniaus ir Alytaus komandų pergalės
LRL nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS