Rankinio trofėjai – į Garliavą ir Klaipėdą | Diena.lt

RANKINIO TROFĖJAI – Į GARLIAVĄ IR KLAIPĖDĄ

  • 0

Lietuvos rankinio supertaurė pakeitė savo šeimininkus – pirmą naujo sezono trofėjų iškovojo Kauno rajono "Garliavos SM-Cascados" moterys ir Klaipėdos "Dragūno" vyrai.

Prireikė 7 m baudinių

Garliavietės po dramatiškos kovos ir 7 m baudinių 36:35 palaužė Vilniaus "Eglę-SM Taurą". Per pagrindinį rungtynių laiką nugalėtojos nepaaiškėjo – 30:30.

"Tikėjomės, kad mačas bus sunkus. Tačiau žinojome varžovių galimybes ir atitinkamai pasiruošėme", – sakė "Garliavos SM-Cascados" žaidėja Karolina Sparnauskaitė.

Kauno rajono klubui nepadėjo rezultatyviausia praeito sezono Lietuvos čempionato rankininkė Greta Rinkevičiūtė – ji karjerą tęs Vokietijoje. Prie komandos prisijungė iš motinystės atostogų grįžusi Inesa Verbovik, Garliavos ekipai po pertraukos vėl atstovaus Kamilė Bušaitė.

Pernai Lietuvos rankinio federacijos (LRF) supertaurę iškovojo Kauno "Acme-Žalgirio" rankininkės.

"Dragūno" revanšas

"Dragūnas" privertė kapituliuoti naujo trenerio Luko Feoktistovo vadovaujamą Kauno "Granitą-Karį" 36:30.

Kauniečiai sėkmingiau pradėjo dvikovą (6:1), bet klaipėdiečiai sugebėjo perimti iniciatyvą ir pirmą kėlinį užbaigė sau palankiu rezultatu (14:13). Antrą kėlinį "Dragūnas" buvo padidinęs persvarą (29:24), "Granitas-Karys" priartėjo (27:30), bet uostamiesčio atstovai atrėmė šturmą.

Džiugu, kad iškovojome taurę, tačiau žaidimo kokybė vis dar netenkina.

"Komandai reikėjo teigiamų emocijų, nes šį sezoną pradėjome nekaip. Džiugu, kad iškovojome taurę, tačiau žaidimo kokybė vis dar netenkina", – teigė "Dragūno" vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Klaipėdiečiams nesėkmingai susiklostė startas Europos rankinio federacijos (EHF) taurės turnyre – jie pirmą atrankos mačą 28:34 ir 20:23 pralaimėjo Rišon Leziono "Maccabi" (Izraelis).

2018-aisiais mačą dėl Supertaurės laimėjo "Granitas-Karys", 32:30 įveikęs "Dragūną".

Žaidėjų laukia rinktinė

"Garliavos SM-Cascados", "Eglės-SM Tauro" ir kitų šalies moterų rankinio klubų ("Acme-Žalgirio", Klaipėdos "Dragūno-Viesulo") žaidėjos bei penkios legionierės iš Vokietijos pakviestos į Lietuvos rinktinę, kurį rugsėjo 25-ąją ir 29-ąją žais Europos čempionato atrankos rungtynes.

Lietuvės pirmiausia svečiuose išmėgins jėgas su vengrėmis, o vėliau Klaipėdos "Švyturio" arenoje susitiks su juodkalnietėmis. B grupėje taip pat varžysis italės (mūsiškių dvikova su jomis numatyta 2020-ųjų kovą).

"Vengrijos ir Juodkalnijos komandos išties pajėgios, jos bus favoritės, todėl privalėsime akcentuoti gynybą", – pabrėžė Lietuvos moterų rankinio rinktinės strategas Karolis Kaladinskas.


Statistika

"Garliava SM-Cascada"–"Eglė-SM Tauras" 36:35 (16:16, 30:30, 7 m baudiniai 6:5). I.Verbovik 8 įvarčiai, K.Sparnauskaitė 7, E.Dževerakaitė ir E.Aglinskaitė po 6, M.Voskresenskaja ir M.Ustilaitė po 4, G.Kleizaitė 1 / D.Aleksandravičiūtė 14 įvarčių, U.Kavalenkaitė 6, A.Tolvaišaitė ir A.Sviderskienė po 5, A.Šponė 3, I.Sadauskaitė 2.

"Dragūnas"–"Granitas-Karys" 36:30 (14:13). Ž.G.Virbauskas 8 įvarčiai, M.Lapiniauskas 7, L.Simonavičius ir B.Butkus po 4, G.Cibulskis, G.Šmantauskas ir L.Vanagas po 3, A.Bučius ir L.Simėnas po 2 / M.Štarolis 8 įvarčiai, K.Grigas 6, P.Šarkauskas ir P.Zėringis po 4, M.Kairys ir T.Bučinskas po 3, M.Lazauskas 2.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS