Rinktinės rekordininkas K. Marcišauskas tebeprisimena debiutą | Diena.lt

RINKTINĖS REKORDININKAS K. MARCIŠAUSKAS TEBEPRISIMENA DEBIUTĄ

"Jaunimui noriu palinkėti atkakliai siekti užsibrėžtų tikslų, mylėti regbį taip, kaip mūsų karta", – sakė rezultatyviausias visų laikų Lietuvos regbio rinktinės žaidėjas Kęstutis Marcišauskas.

Sieks pirmos pergalės

Paskutines rungtynes, vilkėdamas Lietuvos rinktinės aprangą, 36-erių metų K.Marcišauskas žais šiandien Šveicarijoje su šios šalies nacionaline komanda.

Tai bus Europos čempionato "Trophy" diviziono mačas.

Lietuvos regbininkai yra patyrę dvi nesėkmes: 16:46 pralaimėjo vokiečiams ir 37:39 – ukrainiečiams. Kitąmet kovo mėnesį mūsiškiai išmėgins jėgas su belgais, o balandį – su lenkais.

"Trophy" diviziono nugalėtojai iškovos teisę žaisti atkrintamąsias rungtynes dėl kelialapio į Europos čempionatą. Paskutinę vietą užėmusi komanda iškris į žemesnį "Conference1" divizioną.

Iš pradžių žaidžiau futbolą, bet mes visi iš Šiaulių legendinio Pietinio rajono norėjome būti regbininkai.

Pirmas mačas – 17 metų

"Su mūsų komandos gerbėjais jau atsisveikinau Šiauliuose per rungtynes su vokiečiais, o Šveicarijoje bus mano oficialios pabaigtuvės, – kalbėjo K.Marcišauskas. – Manau, kad pats laikas užleisti vietą jaunimui. Lietuvos rinktinėje debiutavau būdamas vos septyniolikos metų ir iki šiol puikiai prisimenu Jurbarke vykusias rungtynes su Liuksemburgo ekipa. Neišdildomų įspūdžių paliko ir mačai su Izraelio regbininkais, kai pelniau 24 ir 23 taškus. Įspūdingiausia pergalė – 2017-aisiais Panevėžyje, kai įveikėme ukrainiečius ir iškopėme į antrą pagal pajėgumą Europos čempionato "Trophy" divizioną. Įspūdingų pergalių pavyko iškovoti ir su regbio-7 rinktine – nugalėjome tokias regbio šalis kaip Velsą, Italiją, Sakartvelą."

Nuo 2003 m. Lietuvos regbio rinktinei atstovaujantis ir 61 rungtynes sužaidęs K.Marcišauskas atsilieka tik nuo rekordininko Mindaugo Misevičiaus, kuris nacionalinėje komandoje sužaidė 63 mačus.

Šeima: per varžybas regbio arenoje būna ir artimiausi sirgaliai. / E. Černiausko nuotr.

Kęstutis yra pelnęs net 372 taškus, o antrą vietą užimantis jo brolis Gediminą – 179 tšk.

Padės "Vairui"

Pasitraukęs iš rinktinės K.Marcišauskas dar bent metus ketina žaisti Šiaulių "Vairo" komandoje, su kuria jau 20 kartų tapo Lietuvos čempionu (14 aukso medalių – regbio-15 varžybose, 6 – regbio-7).

"Vairą" treniruoja trejais metais vyresnis Kęstučio brolis Gediminas, kuris ir atvedė jaunėlį į regbio treniruotes.

"Vyresnysis brolis paskatino pasirinkti regbį, kai man buvo jau keturiolika metų. Iki tol žaidžiau futbolą, bet mes visi iš Šiaulių legendinio Pietinio rajono norėjome būti regbininkai. Be to, mūsų giminėje regbis buvo populiariausias, tad ir mane likimas atvedė ten, kur turėjau būti. Regbio bendruomenė – lyg antra šeima, brangesni tik žmona, vaikai ir tėvai. Norisi išlikti regbyje kuo ilgiau, vilioja trenerio darbas, bet jis labai sunkus – matau, kiek sveikatos kainuoja broliui, tad kol kas tolyn veju mintis apie treniravimą", – teigė legionieriaus duonos Švedijos ir Lenkijos klubuose ragavęs K.Marcišauskas.

GALERIJA

  • Rinktinės rekordininkas K. Marcišauskas tebeprisimena debiutą
  • Rinktinės rekordininkas K. Marcišauskas tebeprisimena debiutą
E. Černiausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS