Rusijos olimpinio komiteto vadovas sako turintis „rimtų klausimų“ dėl K. Valijevos dopingo testo | Diena.lt

RUSIJOS OLIMPINIO KOMITETO VADOVAS SAKO TURINTIS „RIMTŲ KLAUSIMŲ“ DĖL K. VALIJEVOS DOPINGO TESTO

Rusijos olimpinio komiteto (ROK) prezidentas Stanislavas Pozdniakovas penktadienį rusų žiniasklaidai sakė, kad jam kyla „rimtų klausimų“ dėl čiuožėjos Kamilos Valijevos dopingo testo, nustačiusio jos organizme draudžiamos medžiagos.

„Mėginio apdorojimo laikas kelia rimtų klausimų: nuo gruodžio 25-osios, kai jis buvo paimtas Sankt Peterburge, iki vasario 8-osios, kai jis buvo apdorotas“, – naujienų agentūrai „RIA Novosti“ sakė S. Pozdniakovas.

„Atrodo, kad kažkas laikė mėginį iki [Pekino olimpiados] komandinių čiuožimo varžybų pabaigos“. – sakė jis.

„Pagal tarptautinius WADA (Pasaulinės antidopingo agentūros) laboratorijų standartus, apdorojimo laikas yra 20 dienų po mėginio gavimo datos“, – pabrėžė S. Pozdniakovas.

Pasak jo, „keista, kad mėginys iš Sankt Peterburgo į Stokholmą keliavo beveik mėnesį“, ir jis norįs „konkrečių atsakymų, kodėl taip nutiko“.

ROK penktadienį paskelbė, kad K. Valijeva turėjo teisę varžytis Pekino olimpiadoje ir kad ten komandinėse varžybose iškovotas aukso medalis jai turėtų likti.

TOK ir Tarptautinė čiuožimo sąjunga (ISU) skundžia Rusijos sprendimą leisti 15-metei K. Valijevai varžytis Pekine, jos mėginyje radus trimetazidino – medžiagų apykaitą paveikiančio preparato, skiriamo gydant krūtinės anginą ar svaigulį.

WADA jį yra uždraudusi, nes šis vaistas didina kraujotakos veiksmingumą ir gali padidinti ištvermę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Teigia čia ruseliai

ar naudojo,ar nenaudojo vis tiek turi būti kalti. Kaip ir su sankcijom. Dar neuzpuole,o sankcijos jau paruoštos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS