Rutulio stūmimo rungtyje – fenomenali serija ir įspūdingas pasaulio rekordas | Diena.lt

RUTULIO STŪMIMO RUNGTYJE – FENOMENALI SERIJA IR ĮSPŪDINGAS PASAULIO REKORDAS

  • 2

Amerikietis Ryanas Crouseris lengvosios atletikos varžybose Los Andžele tapo pirmuoju žmogumi, kuriam pavyko rutulio stūmimo rungtyje peržengti 23,50 m ribą. Amerikietis nusviedė rutulį 23,56 m ir pagerino sau pačiam priklausiusį pasaulio rekordą.

 

30-mečio olimpinio ir pasaulio čempiono geriausias ankstesnysis rezultatas buvo 23,37m. Jis buvo pasiektas 2021-aisiais.

2016 ir 2020 m. olimpinis čempionas Los Andžele jau pirmaisiais dviem metimais peržengė 23m ribą (23,23m ir 23,31m), trečiuoju buvo prie pat jos (22,94m), tad buvo akivaizdu, kad galima sulaukti naujo rekordo.

Ketvirtu bandymu R.Crouseris ir peržengė rutulio stūmikams magiška atrodžiusią 23,50m ribą.

Pasirodymą varžybose amerikietis užbaigė nustumdamas rutulį 22.80m ir 22.86m.

Šią metimų seriją apie rekordą pranešusi Tarptautinė lengvosios atletikos federacija pavadino geriausia istorijoje.

Pats R.Crouseris po varžybų sakė, kad rekordą padėjo pasiekti nauja technika, ir įspėjo, kad galima tikėtis dar geresnių rezultatų.

„Treniruotėse aš dirbau tik 75 proc. intensyvumu, nes dėmesį skyriau technikos detalėms. Kai ką dar reikia gerinti, tad esu labai patenkintas esama padėtimi kaip atspirties taškų ateičiai“, – sakė čempionas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ko nerašo ???

Braliukai šaiba 3 vietoje pasaulyje!!!

??

Bereikalingi užsiėmimai ir privačių lėšų švaistymas - juk varžybų organizavimui taip pat reikalingos lėšos. Geriausias sportas pačiam sau dėl sveikatos ir dėl pramogos, o visa kita - tik komercija, dėl reklamų teikimo. Gali būti kad net šikinykai greit bus su reklama - atkėlei dangtį, o iš ten - reklama apie šikpopierius, šiknos higienos priemones, vaistus nuo hemarojaus, pyderų propaganda. O gal jau ir yra, tik aš nežinau?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS