S. Ambrulevičius: įdomiausi – sunkūs iššūkiai | Diena.lt

S. AMBRULEVIČIUS: ĮDOMIAUSI – SUNKŪS IŠŠŪKIAI

Pirmas naujo sezono startas – rugsėjį, tačiau ledo šokėjai lietuvis Saulius Ambrulevičius ir amerikietė Taylor Tran savo programą Detroito (JAV) priemiestyje Kantone įsikūrusioje Tarptautinėje čiuožimo akademijoje pradėjo rengti dar neprasidėjus vasarai.

Pirmas naujo sezono startas – rugsėjį, tačiau ledo šokėjai lietuvis Saulius Ambrulevičius ir amerikietė Taylor Tran savo programą Detroito (JAV) priemiestyje Kantone įsikūrusioje Tarptautinėje čiuožimo akademijoje pradėjo rengti dar neprasidėjus vasarai.

"Kompozicija sudėtinga, imli darbui, tačiau mums tai įdomu", – sakė trumpų atostogų į Kauną sugrįžęs ir savo partnerę su Lietuva supažindinęs S.Ambrulevičius.

– Sauliau, kaip praleidote laiką gimtinėje? – paklausėme S.Ambrulevičiaus.

– Poilsis persipynė su rūpesčiais. Baigė galioti mano viza JAV, todėl pirmiausia susitvarkiau šiuos reikalus. Pasisvečiuoti į Lietuvą atvyko Taylor, parodžiau jai Kauną, aplankėme Nidą, Trakus. Naudodamiesi proga susitikome su dizainere Olga Filatova ir aptarėme, kokius kostiumus siūtis naujai programai. Kol Taylor čia viešėjo, kelis kartus čiuožėme ant Kauno "Akropolio" ledo, buvome nuvykę ir į atnaujintą Kauno ledo areną.

– Kokį įspūdį apie Lietuvą susidarė Taylor?

– Labiausiai ją sužavėjo gausybė žalumos, neurbanizuoti peizažai, Neringos gamta, ypač kopos.

– Šiemet Europos čempionate jūsų pasirodymai buvo kupini Lotynų Amerikos ritmų. Kokia bus nauja kompozicija?

– Pasirinkome miuziklo "Karuselė" ir italų filmo "Kabirijos naktys" melodijas. Bus naujų ir sudėtingesnių elementų nei ankstesnėje programoje.

– Kas dar treniruojasi su jumis Marinos Zujevos vadovaujamoje Čiuožimo akademijoje Kantone?

– Ryškiausios žvaigždės – olimpinių žaidynių ir pasaulio čempionatų prizininkai rusai Viktorija Sinicina bei Nikita Kacalapovas, daugkartiniai JAV vicečempionai Maia ir Alexas Shibutani. Yra iš ko mokytis. Prisijungė perspektyvūs japonai, čiuožėjai iš Kinijos. Mes dirbame su treneriais M.Zujeva, Olegu Epšteinu, Massimo Scali, Johnny Johnsu. Kolektyvas – draugiškas, geranoriškas. Maniau, kad kai kurie senbuviai bus išdidūs, užrietę nosį, tačiau klydau.

– Sauliau, jūs karjerą pradėjote vienetų varžybose. Ar jau prisitaikėte ledo šokiams dviese?

– Tebeprisimenu, kaip jaučiausi po pirmų treniruočių su Taylor – lyg būčiau pradėjęs čiuožti iš naujo. Tačiau pamažu viskas stojo į vėžes. Mus labai palaikė Taylor tėvai, kolegos. Matė, kad pradėjome nuo nulio. Tai, kad galime ateityje pasiekti gerų rezultatų, supratome laimėję kelialapį į Europos čempionatą, nors kartu treniravomės vos kelis mėnesius.

– Kaip jus priėmė partnerės tėvai? Juk jie po Deivido Stagniūno ir Isabellos Tobias istorijos tikriausiai visko prisiskaitė, prisiklausė?

– Būsiu atviras: iš Taylor tėvų nė karto neišgirdau jokių neigiamų komentarų ar užuominų apie Lietuvą.

– Kada pradėsite naują sezoną?

– Rugsėjį čiuošime Solt Leik Sityje. Po to vyksime į Europą – lapkritį dalyvausime tarptautinėse varžybose Estijoje ir Lenkijoje. Mėginsime surinkti pakankamai reitingo taškų kelialapiui į pasaulio čempionatą, kuris kitąmet pavasarį vyks JAV. Anksčiau, sausio mėnesį, bus Europos čempionatas, jame stengsimės patekti tarp finalininkų.


Dosjė

S.Ambrulevičius (gimė 1992 m. birželio 10 d. Kaune). Septyniskart Lietuvos čempionas. Europos jaunimo žiemos olimpinis festivalis (2007 m.) – 17-a vieta. Europos čempionatai: 2009 m. – 37-a vieta, 2010 m. – 34-a, 2013 m. – 27-a. Pasaulio čempionatai: 2008 m. – 45-a vieta, 2009 m. – 49-a, 2010 m. – 38-a, 2012 m. – 42-a.

T.Tran (gimė 1992 m. rugsėjo 15 d. Loma Lindoje, JAV). Sportuoja nuo septynerių metų. 2013 m. JAV čempionatas (ledo šokiai su Samu Kaplunu) – 13-a vieta.

T.Tran ir S.Ambrulevičius kartu čiuožia nuo 2014-ųjų vasaros. 2014 m. gruodį "Tallin Trophy" (Estija) varžybose užėmė penktą vietą, o 2015 m. sausį Europos čempionate – 24-ą.

GALERIJA

  • S. Ambrulevičius: įdomiausi – sunkūs iššūkiai
  • S. Ambrulevičius: įdomiausi – sunkūs iššūkiai
  • S. Ambrulevičius: įdomiausi – sunkūs iššūkiai
S. Ambrulevičiaus asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS