Šachmatų didmeistris G. Kasparovas sulošė partiją iškart su 7 lietuviais | Diena.lt

ŠACHMATŲ DIDMEISTRIS G. KASPAROVAS SULOŠĖ PARTIJĄ IŠKART SU 7 LIETUVIAIS

  • 0

Penktadienį vykstančioje vadovų konferencijoje EBIT lankėsi pasaulio šachmatų čempionas Garis Kasparovas, kuris skaitė pranešimą apie dirbtinio intelekto ir žmogaus sinergiją per šachmatų prizmę. Vėliau šachmatų partiją simultano principu sužaidė iš karto su septyniais lietuviais.

Pristatydamas pašnekovą konferencijos organizatorius Dainius Baltrušaitis priminė istoriją apie tai, kaip pralaimėjęs kompiuteriui šachmatų partiją didmeistris pasakė, kad žmonijai tai yra didelis laimėjimas, susijęs su dirbtiniu intelektu.

Šachmatų meistras susirinkusiems pasakojo, kaip dirbtinis intelektas padeda atsakyti klausimus, bet, cituodamas Pablą Pikasą, patikino, kad žmonės dažniausiai yra tie, kurie klausimus užduoda. Jo teigimu technologijos neturėtų gąsdinti, nes jos, anaiptol, skatina žmonijos kūrybiškumą. G.Kasparovas akcentavo žmogaus proto ir kompiuterių gebėjimo apdoroti daug duomenų sinergiją, kuri yra lemianti tolesnius žmonijos laimėjimus visose srityse.

Po konferencijos didmeistris simultana principu sužaidė šachmatais su septyniais iššūkį priėmusiais lietuviais: AB „Volfas Engelman“ generaliniu direktoriumi Marium Horbačausku, Lietuvos šachmatų mokyklos vadovu Donatu Pilinkumi, UAB „SB Lizingas“ generaliniu direktoriumi Mindaugu Valančiumi, Danute Urbanavičiūte, šachmatų trenere iš Birštono sporto centro, „Ellex Valiūnas“ įkūrėju ir partneriu Rolandu Valiūnu, vyriausiuoju „Luminor“ banko ekonomistu dr. Žygimantu Mauricu ir UAB „Milsa“ valdybos pirmininku Danielium Makulavičium, kuris žaidime atsilaikė ilgiausiai.

GALERIJA

  • Šachmatų didmeistris G. Kasparovas sulošė partiją iškart su 7 lietuviais
  • Šachmatų didmeistris G. Kasparovas sulošė partiją iškart su 7 lietuviais
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS