Savaitgalį startuoja Baltijos moterų tinklinio čempionatas | Diena.lt

SAVAITGALĮ STARTUOJA BALTIJOS MOTERŲ TINKLINIO ČEMPIONATAS

  • 0

Šį savaitgalį startuoja naujasis Baltijos moterų tinklinio čempionatas, kuriame šiemet varžysis trys Lietuvos komandos. 

Prie Kauno „Kauno“ ir Jonavos „Achemos-KKSC“ ekipų prisijungė ir kita Lietuvos čempionato prizininkė Alytaus „Prekyba“.

Šeštadienį ir sekmadienį žiūrovai pirmąsias Baltijos lygos kovas galės išvysti Kaune ir Alytuje. „Kauno“ ir „Prekybos“ ekipos savo aikštėse priims viešnias iš Jonavos, Daugpilio.

Baltijos vicečempionė „Kauno“ komanda išsaugojo praėjusio sezono branduolį, iš Jonavos ekipos pasikvietė Akvilę Sebežiovą, ekipoje taip pat rungtyniaus dvi legionierės iš Ukrainos.

„Stengėmės išsaugoti komandos pagrindą, nes per vieną sezoną viską nuveikti – sudėtinga. Bent du sezonus išlaikyti tą pačią sudėtį yra labai naudinga, o vėliau bus vis sunkiau. Šios vasaros planus įvykdėme ir sieksime apginti Lietuvos čempionių vardus. Apie Baltijos čempionatą dar sunku pasakyti. Kadangi esame vicečempionės, tai visos komandos į mus žiūrės kitaip. Pirmas tikslas – patekti į aštuntuką, o vėliau kelsime kitus tikslus“, – kalbėjo „Kauno“ klubo vadovas Vidas Makauskas.

Nuostolių tarpsezonyje nepavyko išvengti „Achemos-KKSC“ ekipai. Gintarė Mackevičiūtė išvyko į JAV, o Gintarė Stauskytė karjerą tęsia Belgijoje. Į Jonavą iš Vilniaus atvyko Agnė Daunytė.

„Visada norisi kuo aukštesnių tikslų, bet žaidėjos pas mus yra jaunos, todėl reikia vertinti teisingai. Baltijos lygoje patekimas į aštuntuką būtų labai geras pasiekimas. Pas mus įprasta, kad komandą sudaro perspektyviausios Jonavoje besimokančios tinklininkės“, – teigė „Achemos-KKSC“ trenerė Lija Darandovienė.

Gera naujiena ta, kad jau šių metų pabaigoje duris turėtų atverti nauja Jonavos arena, kurioje „Achema-KKSC“ žais savo namų rungtynes.

Alytaus „Prekyba“ praėjusiais metais įrodė, kad gali pasipriešinti Lietuvos čempionato lyderėms, o pusfinalyje tik po labai atkaklios kovos nusileido „Achemos-KKSC“ tinklininkėms. Alytaus klubas neslepia ambicijų jau pirmajame Baltijos lygos sezone patekti į atkrintamąsias varžybas.

„Tikslas – patekti į aštuntuką. Išsaugojome visą sudėtį iš praėjusio sezono, turime dvi legionieres. Visos Lietuvos komandos yra panašaus lygio, todėl mes norime jau pirmaisiais metais patekti į atkrintamąsias varžybas“, – sakė Alytaus komandos treneris Kęstutis Pačėsas.

Tvarkaraštis:

Šeštadienis

14 val. Alytaus „Prekyba“ – Jonavos „Achema-KKSC“. Vieta: Alytaus tinklinio centras (Miklusėnų g. 36).

18 val. Kauno „Kaunas“ – Daugpilio „Milatss“ (Latvija). Vieta: ASU sporto salė (Studentų g. 11).

Sekmadienis

12 val. Kauno „Kaunas“ – Jonavos „Achema-KKSC“. Vieta: ASU sporto salė. 

12 val. Alytaus „Prekyba“ – Daugpilio „Milatss“ (Latvija). Vieta: Alytaus tinklinio centras.

Baltijos moterų tinklinio čempionate varžosi 12 komandų.

Savaitgalį startuos ir Baltijos vyrų tinklinio pirmenybės, o abi Lietuvos komandos žais Latvijoje. Lietuvos čempionė „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ komanda ir Baltijos lygos debiutantė Šiaulių „Elgos-Master Idea-SM Dubysos“ ekipa susitiks su Jelgavos „Biolars“ ir Kuldygos ASK klubais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS