Sekmadienį paaiškės Lietuvos plento taurės nugalėtojas | Diena.lt

SEKMADIENĮ PAAIŠKĖS LIETUVOS PLENTO TAURĖS NUGALĖTOJAS

  • 0

Šeštą kartą rengiamos didžiausios Lietuvoje plento dviračių varžybos „Bigbank Lietuvos plento taurė 2016“ eina į pabaigą. Jau šį sekmadienį, rugsėjo 18 d. Kačerginės Nemuno žiede įvyks paskutinis – šeštasis – varžybų etapas, kuriame ir paaiškės šio sezono geriausieji. Varžybų nugalėtojo, kaip ir kasmet, laukia pagrindinis prizas – „Bigbank“ plento taurė.

„Paskutinė, Nemuno žiedo trasa, yra visų laukiamiausia. Didžiąją dalį dalyvių, kaip ir praėjusiais metais, sudarys vilniečiai. Visų etapų metu būtent sostinės gyventojai aktyviausiai dalyvavo kiekviename iš etapų, nesvarbu, ar jie vyko Kaune, Šiauliuose ar Klaipėdoje. Praėjusiais metais Kačerginėje sulaukėme apie 500 dalyvių, tokio ar net didesnio aktyvumo tikimės ir šiemet“, – sakė „Bigbank Lietuvos plento taurės 2016“ organizatorius Deividas Vileniškis.

Pagrindinio varžybų važiavimo dalyviams finalinėje trasoje teks įveikti 80 km, o besirungiantiems B grupės distancijoje – perpus mažesnį atstumą. Specialus, mėgėjams skirtas 1 rato važiavimas, sudarys 5 km.

Anot D. Vileniškio, iki šiol buvo surengti 5 varžybų etapai – Birštone, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Vilniuje. Tuo metu Kačerginėje dviračių entuziastų laukia bene sudėtingiausia trasa.

„Kačerginės Nemuno žiedo trasa yra gana nelengva, tačiau labai mėgstama daugelio plento taurės dalyvių. Nemuno žiede dviratininkams teks įveikti kelis nedidelius, bet stačius pakilimus. Būtent trasos reljefas ir daro šį etapą tokį netikėtą bei įdomų“, – teigia D. Vileniškis.

„Bigbank Lietuvos plento taurės 2016“ organizatorius pastebi, jog prognozuoti lenktynių nugalėtoją būtų sunku. Pasak D. Vileniškio, prieš metus kiek netikėtai pergalę nuskynė dviratininkas A. Valiauga; tokių netikėtumų gali pasitaikyti ir šiemet.

„Paskutiniuose keliuose etapuose nedalyvavo keli pajėgus dviratininkai, kurių dalis lenktyniavo „Baltic Chain“ dviračių varžybose ar turėjo kitus startus kitose šalyse, todėl dalyviai, kurie rezultatų lentelėse buvo už jų, gerokai šoktelėjo į viršų. Šiemet gali laimėti net tas dviratininkas, iš kurio tokio rezultato nelaukėme“, – sakė D. Vileniškis.

Numerių išdavimas pagrindinių lenktynių dalyviams numatomas 9 val., o A važiavimo (80 km) startas bus paskelbtas 13 val. Trumposios distancijos laimėtojų apdovanojimai Kačerginėje planuojami 14 val., pagrindinių varžybų – 16 val.

Varžybų nugalėtojo laukia pagrindinis prizas – „Bigbank Lietuvos plento taurė“. Geriausiai pasirodę dalyviai taip pat bus apdovanoti medaliais, piniginiais prizais, jiems bus įteiktos rėmėjų dovanos.

Programa:

Rugsėjo 18 d. (sekmadienis):

9 – 12 Dalyvių numerių išdavimas starto – finišo vietoje.

11 – Pusės distancijos lenktynės – 8 ratai (40km)

12.30 – Judėjimas visiems – 1 rato važiavimas (5km)

13 – Pagrindinės lenktynės – 16 ratų (80km)

14 – B grupės nugalėtojų apdovanojimai;

16 – A grupės nugalėtojų apdovanojimai.

GALERIJA

  • Sekmadienį paaiškės Lietuvos plento taurės nugalėtojas
  • Sekmadienį paaiškės Lietuvos plento taurės nugalėtojas
  • Sekmadienį paaiškės Lietuvos plento taurės nugalėtojas
  • Sekmadienį paaiškės Lietuvos plento taurės nugalėtojas
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS