Šeštadienį Trakuose – „geležinių žmonių“ iššūkis | Diena.lt

ŠEŠTADIENĮ TRAKUOSE – „GELEŽINIŲ ŽMONIŲ“ IŠŠŪKIS

  • 1

Šį šeštadienį Trakuose prakaitą lies daugiau nei 200 atletų bandydami įveikti „Ironman“ arba pusės „Ironman“ triatlono distancijas.

Šiemet didžioji dalis stambių tarptautinių triatlono renginių perkelti į kitus metus, o jei ir vyksta, dėl COVID-19 situacijos atletams sudėtinga pasiekti užsienyje numatytus tokio pobūdžio triatlono renginius.

Tad ypač ištvermingi atletai šeštadienį turės unikalią galimybę „geležinio žmogaus“ medaliu pasipuošti gimtinėje, be to, tai vienintelės „Ironman“ distancijos triatlono varžybos Lietuvoje.

„Geležinio žmogaus“ nuotolyje dalyviai Galvės ežere turės nuplaukti 3,8 km, dviračiu Trakų apylinkėse numinti 180 km bei nubėgti 42 km. Startas numatytas 7 val. ryte, o laiko limitas šioje distancijoje – 15 valandų, tai yra lėčiausi dalyviai turės finišuoti iki 22 val. vakaro.

Beveik 100 atletų rinkosi pusę „Ironman“ distancijos, čia teks nuplaukti 1,9 km, minti 90 km bei nubėgti 21 km. Čia triatlonininkai startuos 7:30 val., čia laiko limitas – 7:30 val.

Abiejuose nuotoliuose varžysis ir estafečių komandos, sudarytos iš trijų narių, vienas dalyvis plauks, kitas – mins, trečias varžybas baigs bėgimu.

Visiems, pasiekusiems finišą, organizatoriai paruošė specialias dovanas – specialiai šiam renginiui sukurtus džemperius bei, žinoma, finišavusių krūtines papuoš simboliniai atminimo trofėjai – medaliai. Taip pat pasirūpinta laiko matavimo įranga ir maitinimo punktais energijos atsargoms papildyti.

Bus ribojamas eismas

Dviračių trasa drieksis nuo irklavimo bazės, pakilus į kalną dalyviai suks į dešinę ir mins Semeliškių link. Nuo žiedo nuvažiavus apie 14,9 km bus apsisukimas, atletai mins atgal Trakų kryptimi, čia prie Trakų apsisuks žiede bei kartos ratą. „Ironman“ dalyviai turės įveikti 6 tokius ratus, pusės „Ironman“ distancijos dalyviai mins 3 tokius ratus.

Trasoje automobilių eismas nebus uždarytas, žiede ir kitame trasos gale apsisukime atletams bus suteikiamas pirmumas. Automobilių eismas ir greitis trasoje bus ribojamas. Organizatoriai prašo dalyvių saugoki save ir išlikti budriems, o vairuotojų – būti atidiems ir supratingiems dalyvių atžvilgiu.

Antrasis ultratriatlonas Trakuose

„Iron Trakai“ triatlono varžybos vyks antrąkart po metų pertraukos. 2018-aisiais, minint Lietuvos Nepriklausomybės 100-metį, varžybų organizatoriai ieškojo „100 geležinių“, kurie stotų prie „geležinio žmogaus“ distancijos starto linijos. Ir renginys pavyko: daugiau nei šimtinė atletų 2018-aisiais įveikė „Ironman“ ar pusės „Ironman“ distancijas.

Organizatoriai neabejoja, kad šis žmogaus valios pastangų ir fizinių galimybių išbandymas turėtų sudominti ne vien dalyvius, bet ir žiūrovus. Juolab kad varžybos tęsis visą dieną, todėl aistruoliai gali suderinti varžybų stebėjimą su kultūrine ar pramogine išvyka po istorinę Lietuvos sostinę.

„Iron Trakai“ varžybos žymės šio triatlono sezono pabaigą.

GALERIJA

  • Šeštadienį Trakuose – „geležinių žmonių“ iššūkis
  • Šeštadienį Trakuose – „geležinių žmonių“ iššūkis
R. Lukoševičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aųdrus

petanke kaunė kubas ○•○●●°●●●●●●

SUSIJUSIOS NAUJIENOS