Šiandien paaiškės Lietuvos dviračių maratonų čempionas | Diena.lt

ŠIANDIEN PAAIŠKĖS LIETUVOS DVIRAČIŲ MARATONŲ ČEMPIONAS

Antrus metus iš eilės Lietuvos plento dviračių mėgėjai ir kai kurie profesionalai sekmadienį baigs plento dviračių lenktynių sezoną Vilniaus rajone, kelyje Mūrininkai - Kena asmeninėse lenktynėse laikui „Aplenk laiką“.

Šios lenktynės yra ir paskutinis - trečiasis - antrosios Lietuvos plento maratonų taurės etapas.

„Tai vienintelės Lietuvoje asmeninės lenktynės laikui, kur dalyvauti kviečiami ir laukiami ne tik dviratininkai profesionalai, bet ir šio sporto mėgėjai. Unikalu, kad lenktynės ta pačia trasa vyksta antrus metus, ten pat jos planuojamos vykdyti ateityje. Lenktynių distancija lieka lygiai tokia pati ir todėl tai puiki progą dalyviams dalyvaujantiems ne pirmus metus įvertinti savo ir varžovų pajėgumo pokyčius“, - teigia organizatorių atstovas Vitalis Vareikis.

Miškų apsuptoje kalvotoje, klasikinėje trasoje Nuo Mūrininkų kaimelio iki Kenos ir atgal visi dalyviai startuodami po vieną turės įveikti 15 kilometrų distanciją, kovodami su vėju, laiku ir savimi.

Lenktynės nulems plento maratonų taurės 2012 nugalėtus, kadangi persvaros įgytos per pirmuosius 2 grupinių lenktynių etapus bendrosios įskaitos lyderiams gali nepakakti.

Kol kas vyrų elito grupėje pirmauja Eimantas Gudiškis („Velomanija-Niskama“), antroje vietoje esantis Marius Gadliauskas („Velostreet-Fuji“) nuo jo atsilieka 2 min. ir 9 sekundėmis.

Asmeninėse lenktynės dviratininkas trasą turi įveikti vienas ir tik savo jėgomis, draudžiama slėptis kitų transporto priemonių ir lenktynių dalyvių užuovėjoje.

„Šios lenktynės dažnai užbaigia ar pradeda daugiadienes dviratininkų varžybas, nes jose visada išryškėja individualus dviratininkų pranašumas vienas prieš kitą. Dviračių sporto mėgėjai neturi kitos galimybės Lietuvoje dalyvauti kitame šios dviračių sporto disciplinos renginyje (nors tokios varžybos rengiamos sportininkams),“ - lenktynes pristatė V. Vareikis.

Pasak jo, nors tokioms lenktynėms naudojami brangiausi ir pažangiausios konstrukcijos specialūs dviračiai, patrauklu, kad lenktynėse startuoti galima bet kokiu dviračiu, unikalu, kad lenktynių protokoluose nurodomas naudoto dviračio tipas.

Kadangi lenktynėse sportininkai startuoja vienas paskui kitą su 1 min. intervalais, jiems finišuojant situacija rezultatų lentelėje nuolat kinta, anksčiau startavusių silpnesnių sportininkų laikai yra nuolat gerinami, žiūrovai gali stebėti kiekvieno sportininko startą ir finišą atskirai, vertinti jo pastangas, paraginti kiekvieną trasoje, kai grupinėse lenktynės visi sportininkai pravažiuoja pro žiūrovus vienu metu ir dažnai grupėje sunku įžiūrėti paraginti ir pasveikinti savo favoritus.

Dalyvauti lenktynėse gali bet kuris norintis, užsiregistravęs iš anksto internetu ar varžybų starto vietoje. Varžybų startas 12 val. Lenktynėms jau užsiregistravę daugiau nei 120 rimtai nusiteikusių dalyvių (www.plentas.lt.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS