Šiuolaikinės penkiakovės šventėje - nauja patirtis sportininkams | Diena.lt

ŠIUOLAIKINĖS PENKIAKOVĖS ŠVENTĖJE - NAUJA PATIRTIS SPORTININKAMS

  • 0

Kauno šiuolaikinės penkiakovės klubas „Hiperionas“ džiaugiasi surengta pirmąja Šiuolaikinės penkiakovės diena, kurioje itin vertiningos patirties įgijos jaunieji klubo sportininkai, išbandę save organizatorių darbe.

Kalniečių parke surengtoje šventėje visi norintys galėjo išbandyti visas penkias šiuolaikinės penkiakovės rungtis: fechtavimąsi, plaukimą (rungtis imituota specialiais pratimais), jojimą, bėgimą ir šaudymą. Geru oru vykusiame renginyje apsilankė apie 500 žmonių, apie 300 jų išbandė visas penkiakovės rungtis ir buvo apdovanoti rėmėjų prizais.

Be to, renginio metu buvo galima pabendrauti su penkiakovininkėmis Gintare Venčkauskaite ir Ieva Serapinaite.

„Smagu, kad pirmą kartą surengėme tokią šventę, į ją įsitraukė daug žmonių, - sakė „Hiperiono“ vadovas Paulius Aleksandravičius. - Nuo pirmosios dienos vienas svarbiausių tikslų buvo leisti šventę organizuoti patiems klubo auklėtiniams. Padėjau tvarkant formalumus, tačiau didžiąją dalį darbų atliko Edvinas Ancuta, Ūla Andrejevaitė ir Titas Puronas, jiems padėjo kiti klubo nariai. 2019-aisiais Kaune sėkmingai surengėme Europos jaunių čempionatą, tikimės didelių renginių sulaukti ir ateityje, tad tokia jaunimo įgyta patirtis bus labai naudinga.“

Šiuolaikinės penkiakovės dienos organizacinių darbų centre buvo E. Ancuta, kuris itin džiaugėsi renginyje apsilankiusių žmonių kiekiu.

„Man tai buvo labai didelis iššūkis, nes neturėjau nei praktinių, nei teorinių žinių apie renginių organizavimo dokumentaciją. Laimei, buvo lengva prieiti prie informacijos, nes visi tiek Kauno savivaldybės darbuotojai, tiek kitų istaigų specialistai noriai suteikė pagalbą ir viską paaiškino, - sakė E. Ancuta. - Pačio renginio eigoje labiausiai džiugino nusisekęs oras, o labai nustebino susidomejusių žmonių kiekis. Visas šventės organizavimas buvo paliktas mums, tačiau niekada nesijautėme vieniši, nes mūsų treneris P. Aleksandravičius visada ištiesdavo pagalbos ranką.”

Kita „Hiperiono“ sportininkė - Ū. Andrejevaite - išbandė rinkodaros subtilybes ieškodama rėmėjų. Ir dabar džiaugiasi, kad verslininkai mielai sutiko prisidėti prie renginio.

„Labai džiaugiuosi, kad įmonės mumis pasitikėjo ir noriai prisidėjo prie renginio, - sakė penkiakovininkė. - Džiugu, kad mums padėjo tokie prekių ženklai kaip „Kaunastic“, „Sip Sap“, „Daily spoon“, „OriNori“, „Sukčius“, „Orivego“, „Žali žali”, „Kauno grūdai“, „Stay Safe“, „Dantų priežiūra“ ir „Simcha“. Taip pat buvo labai smagu matyti mūsų sportininkus tarp savanorių, kurie profesionaliai atskleidė šio sporto subtilybes.“

Renginio komunikacija rūpinosi T. Puronas. 19-metis šiemet liepos viduryje pasaulio jaunimo (iki 21 metų) čempionato asmeninėse varžybose buvo 35-as, o mišriose estafetėse su Elzbieta Adomaityte užėmė 8-ąją vietą tarp 21 komandos.

„Tarp savanorių mačiau ir galimus ateities penkiakovės trenerius, o labiausiai nustebino kaip greitai mūsų dalyviai perprato sportą. Tikiuosi greitai išvysti naujų veidus penkiakovės treniruotėse ir varžybose”, - sakė kaunietis.

GALERIJA

  • Šiuolaikinės penkiakovės šventėje - nauja patirtis sportininkams
  • Šiuolaikinės penkiakovės šventėje - nauja patirtis sportininkams
  • Šiuolaikinės penkiakovės šventėje - nauja patirtis sportininkams
  • Šiuolaikinės penkiakovės šventėje - nauja patirtis sportininkams
  • Šiuolaikinės penkiakovės šventėje - nauja patirtis sportininkams
  • Šiuolaikinės penkiakovės šventėje - nauja patirtis sportininkams
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS