Skandalas didžiausioje Lietuvos bėgimo šventėje: dopingą vartojusi bėgikė išplatino ironišką žinutę | Diena.lt

SKANDALAS DIDŽIAUSIOJE LIETUVOS BĖGIMO ŠVENTĖJE: DOPINGĄ VARTOJUSI BĖGIKĖ IŠPLATINO IRONIŠKĄ ŽINUTĘ

  • 11

Skandalas didžiausioje Lietuvos bėgimo šventėje – Vilniaus Maratono nugalėtoja vartojo dopingą ir yra suspenduota, praneša LNK.

Prieš du mėnesius Vilniuje vykusiame maratone – skandalinga istorija. Paaiškėjo, kad moterų maratono distancijos nugalėtoja Vilmantė Stašauskaitė vartojo dopingą. Moters mėginyje rasta papildo, kuris sporte uždraustas jau septynerius metus.

Pati bėgikė išplatino kiek ironišką žinutę.

„Aš su tuo gyvenu jau beveik du mėnesius. Man čia senos naujienos. O jums gero skaitymo. Kažkam pakels nuotaiką, kažkam bus tiek pat dzin, kaip man“, – rašė V. Stašauskaitė.

 

 

Sako nežinojusi, kad tokia pagalba draudžiama.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Internete radau informacijos, kad mildronatas padeda apsaugoti širdį nuo persidirbimo ir yra rekomenduojamas medikų. Niekada nesidomėjau, ar jis yra įtrauktas į neleistinų medžiagų sąrašą“, – sakė V. Stašauskaitė.

Sportininkės trenerė, kartu dirbanti jau daugiau nei trejus metus, atsiriboja nuo jos. Sako, kad yra nerealu, kad bėgikas iš tiesų nesupranta, ką vartoja.

„Kai mildronatas buvo uždraustas 2016 m., tai žiniasklaidoje buvo labai daug straipsnių. Tai yra viena labiausiai draudžiamų medžiagų. Jei ji būtų manęs bent paklaususi, aš būčiau kategoriškai pasakiusi, kad negalima vartoti tokio preparato“, – teigė bėgimo trenerė Vaida Žūsinaitė-Nekriošienė.

Vilniaus Maratono nugalėtojai ir prizininkai testuojami šiemet buvo pirmą kartą ir apie laukiančius dopingo tyrimus žinojo.

V. Stašauskaitės laikas maratone – 2.47 val. Pati nugalėtoja laiko save mėgėja.

Kažkam pakels nuotaiką, kažkam bus tiek pat dzin, kaip man.

„Esu mėgėja bėgikė. Sportuoju savarankiškai pagal siųstą bėgimo planą. Niekada nebuvau įtraukta į antidopingo sąrašus, neturėjau nurodyti, ką vartoju, kokius vitaminus perku, kokius vaistus geriu, ar kokie man išrašyti“, – rašė V. Stašauskaitė.

„Vartoti neleistinas medžiagas visų atžvilgiu yra negražu. Reikia edukacijos apie tai ir mėgėjų bendruomenėje“, – sakė „RIMI Vilniaus Maratono“ projektų vadovė Monika Šaltenytė.

Už pirmą vietą maratone bėgikei atiteko ir 1,5 tūkst. eurų prizas. Tiesa, jis kol kas nebuvo išmokėtas. Jei testo rezultatai nepasikeis, prizas ir pirmoji vieta bus atimti.

„Smerkiu bet kokius sukčiavimus, bet kokius bandymus apeiti galiojančias taisykles. Esu kategoriška šiuo klausimu. Tikrai nepalaikau ir niekaip negaliu pateisinti“, – sakė trenerė V. Žūsinaitė-Nekriošienė.

Organizatoriai laukia tarptautinių ekspertų išvadų. Po jų paaiškės, kuriam laikui bus suspenduota bėgikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

usa

amerikonai norėdami atsikratyti konkurentų mildronata pavertė dopingu.

spėju

tą latvio sukurtą mildonumą paskelbė dopigu tik todėl kad tai maiškai rusų vartotas vaistas.

kauniete,

tai labai geras vaistas, jo isradejas latviu biochemikas KALVINIS,slove jam, paskaitykite yuo tube,paguglinkite,tai farmacijos konkurencijos auka,neturetu priskirti dopingui
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS