Sporto federacijoms skirta 3,6 mln. eurų | Diena.lt

SPORTO FEDERACIJOMS SKIRTA 3,6 MLN. EURŲ

  • 0

Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo (KKSRF) taryba pirmadienį paskirstė lėšas didžiojo meistriškumo sporto sričiai. Šiemet sporto šakų federacijoms skirta 300 tūkst. eurų daugiau nei pernai. Lėšos skirtos 67 sporto šakų federacijoms – 66 Kūno kultūros ir sporto departamento pripažintoms federacijoms ir Lietuvos ritinio sporto federacijai.

„Federacijos galės ramiai pasitikti naujuosius metus – žino kiek valstybės sportui skiriamų pinigų gaus. Šiemet fonde didžiojo meistriškumo sričiai skirta beveik 10 proc. lėšų daugiau nei pernai”, - sako KKSD generalinis direktorius ir fondo tarybos narys Edis Urbanavičius.

66 departamento pripažintoms nacionalinėms sporto šakų federacijoms skirta 3 588 700 eurų. Visas 2016 metų fondas sudaro 6 116 000 eurų. Pernai sporto šakų federacijos buvo skirta 3,3 mln. eurų.

„Tęsiame pernai pradėtą tradiciją pinigus paskirstyti rekordiškai greitai. Pirmiausia lėšos paskiriamos sporto šakų federacijoms”, - sako E.Urbanavičius.

Sprendimus dėl fondo lėšų skyrimo priima fondo Taryba, sudaryta iš vieno Kūno kultūros ir sporto departamento ir keturių visuomeninių sporto organizacijų atstovų.  Jos sudėtį tvirtina Vyriausybė. Pagal Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo įstatymą fondo (valstybės biudžeto) lėšas sudaro 1 proc. lėšų už alkoholinius gėrimus ir tabaką ir 10 proc. iš loterijų ir azartinių lošimų mokesčio.

Projektų, kuriems įgyvendinti skirtos fondo lėšos, sąrašas pateikiamas svetainėje kksd.lt

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS