Startavo buriavimo regata, kurioje kovojama ir dėl kelialapių į olimpiadą | Diena.lt

STARTAVO BURIAVIMO REGATA, KURIOJE KOVOJAMA IR DĖL KELIALAPIŲ Į OLIMPIADĄ

  • 0

Pirmadienį Ispanijoje startavo 47-oji „Trofeo S.A.R. Princesa Sofia“ buriavimo regata, kurioje vyrų „Laser standart“ klasėje bus išdalinti paskutiniai kelialapiai į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Deja, kukliai šioje klasėje startavo abu Lietuvos buriuotojai – 17-tą ir 19-tą vietas pirmuosiuose kvalifikaciniuose plaukimuose užėmęs Karolis Janulionis su 36 baudos balais yra 48-as, o 30-oje ir 23-oje pozicijose finišavęs Martis Pajarskas su 53 baudos balais tėra 82-as tarp 152-jų dalyvių.

Lyderiu tapo argentinietis Julio Alsogaray'us (3 baudos balai), lenkiantis norvegą Kristianą Ruthą bei naujazelandietį Andrew Maloney (po 4 baudos balus).

Pirmąją varžybų dieną sėkmingiausiai iš Lietuvos buriuotojų startavo Gintarė Volungevičiūtė-Scheidt. Ji pirmąjį moterų „Laser Radial“ klasės plaukimą baigė šešta, antrajame – finišavo ketvirta ir su 10 baudos balų užima dešimtą vietą.

Lydere tapo abu plaukimus laimėjusi danė Anne-Marie Rindom (2 baudos balai), lenkianti prancūzę Pernellę Michon (5 baudos balai) bei britę Alison Young (6 baudos balai).

Milda Eidukevičiūtė su 61 baudos balu po pirmosios dienos tėra 59-ta, o Viktorija Andrulytė su 67 baudos balais užima 67-ą vietą tarp 84-ių dalyvių.

Burlentininkų „RS:X“ klasėje startavęs Juozas Bernotas pirmąjį plaukimą baigė septynioliktas, antrajame finišavo aštuntas ir su 25 baudos balais yra 26-tas tarp 85-ių atletų.

Lyderiais tapo Nimrodas Mashiahas iš Izraelio ir britas Tomas Squiresas (po 2 baudos balus).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS