Steigiama ledo ritulio „Baltijos iššūkio taurė“ | Diena.lt

STEIGIAMA LEDO RITULIO „BALTIJOS IŠŠŪKIO TAURĖ“

  • 0

Estijos ledo ritulio federacijos prezidento Rauno Parraso iniciatyva šį rudenį startuos Baltijos šalių ledo ritulio taurės turnyras.

Jame dalyvaus trijų Baltijos valstybių rinktinės ir ketvirta komanda, parinkta taurę rengiančios šalies nuožiūra.

Pirmąjį Baltijos taurės iššūkio turnyrą rengia Estija, kuri į Taline lapkričio 4-6 dienomis vyksiantį turnyrą kviečia ir Suomijos aukščiausios lygos klubą. Kol nesuderintos visos detalės, klubo pavadinimas neatskleidžiamas.

Lietuva ir Estija į turnyrą planuoja siųsti rinktines, Latvija į varžybas siųs šalies čempionate žaidžiančių klubų rinktinę.

Beje, latviai paskutiniai priėmė sprendimą dalyvauti taurėje ir suprasdami, kad nacionalinė rinktinė yra aukštesnio lygio nei kaimynų, deleguos ne pačią pajėgiausią rinktinę.

Estai apie rengiamą Baltijos taurę pranešė dar pernai, o šių metų pavasarį pasaulio čempionate Kroatijoje tvirtino, jog šis turnyras prisidės prie sporto šakos populiarumo.

„Turnyru tikimės padėti visų šalių rinktinėms susirinkti sezono metu, pasitikrinti jėgas. Taip pat norime populiarinti sporto šaką visose šalyse. Latvijoje gal populiarumo ir užtenka, Lietuvai ir Estijai tai tikrai bus naudinga. Turime puikų futbolo pavyzdį, kažką panašaus turime sukurti ir mes. Tai būtų keturių komandų turnyras, o šeimininkai turės teisę kviesti vieną komandą savo nuožiūra“, – sakė R. Parrasas.

Lietuva entuziastingai priėmė pasiūlymą dalyvauti turnyre ir pasveikino estus už puikią iniciatyvą. Lietuvai turnyre turėtų atstovauti ir nemažai jaunų ledo ritulininkų, kadangi tai bus gera galimybė patikrinti U-20 rinktinės kandidatus prieš gruodžio mėnesį Estijoje vyksiančias pasaulio čempionato II diviziono A grupės kovas.

Turnyras kasmet keis šalį ir jį paeiliui rengs visos trys Baltijos valstybės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS