Su bronzos medaliu į Lietuvą grįžęs M. Alekna: liūdėti ar džiaugtis nėra laiko | Diena.lt

SU BRONZOS MEDALIU Į LIETUVĄ GRĮŽĘS M. ALEKNA: LIŪDĖTI AR DŽIAUGTIS NĖRA LAIKO

Europos čempionato bronza nebetenkina nei pačių lietuvių disko metikų, nei šio sporto mylėtojų. Tai tapo akivaizdu Vilniaus oro uoste, kur sekmadienį nusileido medalį iškovojęs Mykolas Alekna ir septintas likęs Andrius Gudžius. Šventinių nuotaikų sutiktuvėse mažai, mažai – ir atėjusių pasveikinti, o ir pats M. Alekna leido suprasti, kad į tokius turnyrus važiuoja tikrai ne dėl trečios vietos.

Nedidelis būrelis damų su puokštėmis rimtos šventinės nuotaikos Vilniaus oro uoste nesukūrė. Lietuvos disko metikai, ypač M. Alekna, prie didesnio dėmesio ir rimtesnių sutiktuvių jau baigia priprasti, bet šįkart triukšmo ir palaikymo buvo nedaug.

Iš Europos čempionato su bronza grįžęs sportininkas ir pats tarsi sufleravo, kad trečia vieta nėra tai, ką verta daug aptarinėti, juolab švęsti.

„Nėra kada apie tą medalį galvoti. Liūdėti ar džiaugtis nėra laiko, reikia ruoštis olimpiadai“, – kalbėjo disko metikas.

M. Alekna pirmenybėse Romoje buvo laikomas favoritu. Į legendinį Romos olimpinį stadioną jis žengė kaip dabartinis Europos čempionas, „Deimantinės lygos“ nugalėtojas bei visų laikų pasaulio rekordo autorius.

Tikrai labai sudėtinga, pakabinome viską ant jaunystės, kad sugebės tai padaryti, bet pritrūko laiko atsistatymui.

67,5 metro, kuriuos pavyko numesti geriausiu bandymu, akivaizdžiai yra toli nuo įprastų skaičių ir lūkesčių sau.

„Na, džiugina, viskas normaliai, norėjosi daugiau. Yra kaip yra, vis tiek smagu“, – teigė M. Alekna.

Trečiąją vietą Europos čempionate M. Alekna ir jo komanda netgi tiesiogiai laiko nesėkme. Ilgametis M. Aleknos treneris Mantas Jusis atskleidė daugiau bronzinio pasirodymo užkulisių ir iš dalies prisiėmė kaltę.

„Susidėjo įvairių faktorių, reikėtų ir man atsakomybę prisiimti, nes sudėliojome sudėtingą varžybų tvarkaraštį. Mykolas keliavo iš Amerikos į Maroką, iš Maroko į Vilnių, iš Vilniaus į Estiją, iš Estijos į Stokholmą, iš Stokholmo į Oslą. Tikrai labai sudėtinga, pakabinome viską ant jaunystės, kad sugebės tai padaryti, bet pritrūko laiko atsistatymui, kad geriau varžybose sudalyvautų“, – šnekėjo M. Jusis.

Paryžiaus olimpiada vyks po pusantro mėnesio. Joje taip pat bus ir A. Gudžius, ir M. Alekna. Gali būti, kad prie delegacijos jungsis ir trečias disko metikas, M. Aleknos brolis Martynas Alekna, kuriam debiutiniame Europos čempionate nepavyko patekti į finalą.

„Broliui galbūt nepavyko taip gerai pasirodyti, bet vis tiek tai yra pirmas jo Europos čempionatas, gera patirtis. Tikėkimės, į olimpines žaidynes pateks ir pavyks pasirodyti geriau“, – sakė M. Alekna.

Olimpinės žaidynės prasidės liepos 26 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sėkmės lietuvaičiui

Sėkmės!

Rūtenis

Kaip čia taip dabar parašyta, čia korektūros klaida įsivėlė, juk turi būti aukso medalis, kitaip juk negali net būti, lygių jam net nebuvo ir arti net nestovėjo, taisykite klaidas straipsnyje, jau peržengtos visos raudonos, taip sakant, tolerancijos ribos, gal netgi linijos- tik auksas ir ne kitaip.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS