„Sūkurys“ tęsia tradiciją – kviečia į „Gintarinę porą“ | Diena.lt

„SŪKURYS“ TĘSIA TRADICIJĄ – KVIEČIA Į „GINTARINĘ PORĄ“

Legendinis sportinių šokių klubas „Sūkurys“, vadovaujamas Jūratės ir Česlovo Norvaišų, pernai rudenį atgimusioje Kauno sporto halėje pažymėjęs savo 60-metį, tęsia tradiciją – vėl rengia tarptautines varžybas „Gintarinė pora“.

Legendinis sportinių šokių klubas „Sūkurys“, vadovaujamas Jūratės ir Česlovo Norvaišų, pernai rudenį atgimusioje Kauno sporto halėje pažymėjęs savo 60-metį, tęsia tradiciją – vėl rengia tarptautines varžybas „Gintarinė pora“.

Šįkart „Gintarinė pora“ vyks jau 57-ą kartą. Gegužės 6–7 d. „Žalgirio“ arenoje kartu su Lietuvos šokėjais planuoja varžytis svečiai iš Filipinų, Japonijos ir Europos šalių.

„Niekada nesuabejojome savo pasirinkimu – visokeriopai plėsti sportinių šokių kultūrą“, – sakė Č. Norvaiša.

Organizaciniais „Gintarinės poros“ darbais „Sūkurio“ vadovai dalijasi su Kauno kultūros centro kolektyvu, prisideda pasaulio ir Lietuvos sportinių šokių federacijos, renginį globoja Kauno miesto savivaldybė, iš dalies finansuoja Nacionalinė sporto agentūra.

Varžybų formatas padės žiūrovams geriau susipažinti su kiekviena finalininkų pora – kiekviena jų atskirai pademonstruos savo meistriškumą.

 

„Gintarinės poros“ pagrindiniai akcentai – Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) standartinių ir Lotynų Amerikos šokių reitingo varžybos. Be to, jėgas išmėgins ir jauniausi dalyviai (gim. 2014–2015 m.).

„Tradiciškai sekmadienio vakaro programoje Motinos dienos proga bus koncertinis sveikinimas mamoms, žiūrovų laukia žinomo dainininko Ovidijaus Vyšniausko repertuaras“, – pasakojo Lina Chatkevičiūtė-Vėželienė, buvusi „Sūkurio“ šokėja, J. ir Č. Norvaišų auklėtinė, šiuo metu – Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) profesionalų lygos direktorė, trenerė.

Kauno verslo, privačiomis iniciatyvomis moksleiviams ir senjorams bus taikoma net 50 proc. dydžio nuolaida bilietams.

Šiemet „Gintarinę porą“ vainikuos profesionalų standartinių šokių pasaulio čempionatas.

„Varžybų formatas padės žiūrovams geriau susipažinti su kiekviena finalininkų pora – kiekviena jų atskirai pademonstruos savo meistriškumą. Be to, bus galima realiu laiku stebėti teisėjų vertinimus“, – teigė L. Chatkevičiūtė-Vėželienė.

Pasaulio čempionato dalyvių gretose – šokėjai iš keturiolikos šalių, tarp jų – Malaizijos, Japonijos, Pietų Korėjos, Australijos, Kinijos. Lietuvai atstovaus Europos profesionalų standartinių šokių čempionai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golodneva-Lacitienė.

Pernai Toronte (Kanada) V. Lacitis ir V. Golodneva-Lacitienė iškovojo sidabrą, latviai Edgaras Linis ir Eliza Linė buvo treti. Latvijos pora planuoja šokti ir „Žalgirio“ arenoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS