Svaiginantis Lietuvos sniego tinklininkų žygis Austrijoje pažymėtas auksu ir bronza | Diena.lt

SVAIGINANTIS LIETUVOS SNIEGO TINKLININKŲ ŽYGIS AUSTRIJOJE PAŽYMĖTAS AUKSU IR BRONZA

  • 1

Fantastišką žaidimą pademonstravę Lietuvos sportininkai Austrijoje sekmadienį pasibaigusiame antrajame Europos sniego tinklinio turo etape iškovojo aukso ir bronzos medalius, o visos keturios mūsų šalies komandos pateko į pajėgiausiųjų penketukus.

Ryškiausiai turnyre suspindėjo trečia Lietuvos moterų komanda – Jekaterina Kovalskaja, Gerda Grudzinskaitė ir Dominyka Naudužaitė. Ši ekipa pademonstravo galingą žaidimą ir netikėtai tapo čempione.

Kovoje dėl patekimo į pusfinalį jos 2-0 (15:10, 15:6) nugalėjo antrąją Lietuvos komandą – Liliją Frelik, Vladą Oganauskienę ir Dianą Kancerevyčienę. Pastarosios sekmadienį ryte 2-0 įveikė Austrijos komandą ir tai leido joms užimti penktąją vietą.

Pusfinalyje Jekaterina Kovalskaja, Gerda Grudzinskaitė ir Dominyka Naudužaitė pademonstravo kovingumą ir 2-1 (6:15, 17:15, 15:12) palaužė Turkijos ekipą.

Mūsiškės prastai pradėjo rungtynes ir turkės neturėjo daug vargo pirmajame sete. Antrajame sete turkės pirmavo 14:12 ir buvo per tašką nuo pergalės, bet tuomet triskart iš eilės sėkmingai padavimus atliko J. Kovalskaja ir lietuvės išsigelbėjo. Trečiajame sete jau Lietuvos tinklininkės turėjo iniciatyvą ir iškovojo įspūdingą pergalę.

Finale Jekaterina Kovalskaja, Gerda Grudzinskaitė ir Dominyka Naudužaitė nuo pat pradžių pribloškė Čekijos atstoves ir su kaupu atkeršijo joms už tautietes. Tiek pirmajame, tiek antrajame sete dominavusios lietuvės šventė pergalę 2-0 (15:6, 15:12) ir į viršų kėlė čempionių taurę.

Pirma Lietuvos komanda – Urtė Andriukaitytė, Vytenė Vitkauskaitė, Karolė Virbickaitė ir Greta Miliauskytė – užėmė ketvirtąją vietą. Ji pusfinalyje 0-2 (10-15, 13:15) nusileido minėtoms čekėms, o mažajame finale po atkaklios kovos 1-2 (15:12, 9:15, 13:15) pralaimėjo Turkijos tinklininkėms.

Vyrų turnyre vienintelė Lietuvos komanda – Arnas Rumševičius, Tomas Staševičius, Paulius Matulis ir Julius Mikučionis – iškovojo bronzos medalius.

Lietuvos tinklininkai pusfinalyje po atkaklios kovos 0-2 (18:20, 11:15) pralaimėjo turnyro favoritams iš Rusijos, o mače dėl bronzos 2-0 (16:14, 15:10) palaužė Lenkijos komandą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

idomu

ar patys austrai žino apie tą turnyrą??

SUSIJUSIOS NAUJIENOS