Svajones apie debiutą Europoje ledo ritulininkai atidėjo ilgam | Diena.lt

SVAJONES APIE DEBIUTĄ EUROPOJE LEDO RITULININKAI ATIDĖJO ILGAM

„Kauno Hockey“ klubo atstovai rengėsi istoriniam įvykiui – debiutui Europos taurių turnyruose. Tačiau neseniai paaiškėjo, jog starto varžybose jiems teks palaukti mažiausiai iki kitų metų.

Planuota, jog IIHF Kontinentinės taurės varžybos prasidės spalio 16-ąją, tačiau Tarptautinė ledo ritulio federacija (IIHF) nutarė nerizikuoti ir visiškai atšaukti ateinančio sezono renginį. Apie tai spaudos konferencijoje pranešė IIHF prezidentas Rene Faselis. Šveicaras tai argumentavo pandemijos rizika bei apribojimais kelionėms Europoje.  Lietuvos čempionai kauniečiai turėjo startuoti Islandijoje, bet šioje šalyje galioja griežtos saugos taisyklės.

Pasak R.Faselio, federacija įdėmiai stebėjo situaciją visose šešiose turnyro etapus organizuojančiose šalyse ir įsitikino, kad ne visi dalyviai turės galimybių atvykti į šias valstybes, juolab, kad varžybose planavo dalyvauti net 20 šalių klubai.

Tiesa, kauniečiai be tarptautinių varžybų neliks. Lapkričio 27-ąją dieną startuos Baltijos ledo ritulio lyga. Inauguraciniame čempionate dalyvaus dvi stipriausios komandos iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Lygoje, neskaitant „Kaunas Hockey“ žais ir Vilniaus „Hockey Punks“, „HK Liepaja“ ir „HK MOGO“ (Latvija), „HK Tartu Valk 494“ ir „Narva PSK“ (Estija). Pirmasis Baltijos lygos etapas bus sužaistas lapkričio 27-29 dienomis. „Kaunas Hockey“, „Tartu Valk 494“ ir „HK MOGO“ varžysis Tartu mieste Estijoje, garsaus latvių ledo ritulininko Sandžio Ožolinšo vardu pavadintoje grupėje. Tuo pačio metu Vilniuje įvyks kovos Dariaus Kasparaičio vardo grupėje, kurioje „Hockey Punks“ kausis su „Liepaja“ ir „Narva PSK“ klubais.

Tuo tarpu Lietuvos čempionate kitą sezoną pasirodys penkios ekipos. Prie minėtų kauniečių ir vilniečių prisidės pernai trečioje vietoje likęs sostinės „Geležinis Vilkas“. Tiesa, vilniečiai susijungė su po metų pertraukos į Lietuvos čempionatą grįžtančia Elektrėnų „Energija“ bei pirmenybėse varžysis po šios komandos vėliava. Praėjusį sezoną pirmenybėse debiutavusi jungtinė „Baltų Ainių – HC Klaipėdos“ ekipa šią vasarą išgyveno pokyčius, tačiau Kaunas ir toliau čempionate turės dvi komandas. Išsiskyrę su klaipėdiečiais bei įkūrę naują darinį, kauniečiai į pirmenybes grįš „Baltų Ainių“ vardu.

Su Elektrėnų komanda jungsis ir Klaipėdos atstovai. Tiesa, jie bendradarbiaus su nauja Elektrėnų ekipa. Jungtinė Klaipėdos ir Elektrėnų komanda vadinsis „Energija Hockey – HC Klaipėda“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS