Svajūnas Jonauskas - pasaulio jaunių dviračių treko čempionas! | Diena.lt

SVAJŪNAS JONAUSKAS - PASAULIO JAUNIŲ DVIRAČIŲ TREKO ČEMPIONAS!

  • 0

Svajūnas Jonauskas tapo Škotijoje pasibaigusių pasaulio jaunių (iki 18 metų) dviračių treko pirmenybių čempionu sprinto lenktynėse.

Šios rungties Europos jaunių (iki 18 metų) dviračių treko čempionate Portugalijoje iškovojęs sidabro medalį, lietuvis sekmadienį finale 2-1 įveikė naujazelandietį Jeremy Presbury'į bei iškovojo aukso medalį.

"Nelabai ir tikėjau, tačiau nuoširdžiai džiaugiuosi šia Svajūno pergale, - iškart po finalo BNS sakė pasaulio ir Europos sprinto lenktynių čempionė Simona Krupeckaitė. - "Ypač džiaugiuosi dėl savo vyro ir Svajūno trenerio Dimos (Dmitrijaus Leopoldo - BNS), kuris paruošė čempioną visiškai nuo nulio. Treniruodamas mane jis vis sakydavo, kad mane paėmė jau subrendusią sportininkę".

Dėl motinystės atostogų sezoną praleidžianti trekininkė prisipažino, kad slapčia tikėjosi S. Jonausko medalio.

"Po Europos čempionato galvojau, kad iškovoti medalį planetos pirmenybėse Svajūnas gali, bet tikrai galvojau, kad įveikti Australijos ir Naujosios Zelandijos sprinterius treke įveikti labai sunku. Bet Svajūnas tai padarė. Fantastiška! - emocijų neslėpė S. Krupeckaitė. - Tokia puiki jauno vaikino sportinės karjeros pradžia. Juk jis tik šiemet debiutavo tarptautinėse varžybose. Dabar jam reikės augti ir nuo kitų metų reikės varžytis su vyrais. Tikiu, kad šis jaunas valingas sportininkas tarp suaugusiųjų tikrai nepasimes. Sėkmės jam".

Bronzos medalis įteiktas rusui Vladislavui Fedinui, kuriam įskaityta pergalė 2-0 prieš raktikaulį pusfinalyje susilaužiusį ir mažajame finale nestartavusį australą Patrickas Constable'ą.

Sprinto atrankos varžybose lietuvis sugaišo 10,612 sekundės ir buvo ketvirtas tarp 41-os dalyvio.

Šiose pirmenybėse S. Jonauskas ketvirtadienį startavo keirino rungtyje ir užėmė devintąją vietą tarp 32-jų dalyvių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS