Švelnėja karantino reikalavimai sportininkams: kas keičiasi? | Diena.lt

ŠVELNĖJA KARANTINO REIKALAVIMAI SPORTININKAMS: KAS KEIČIASI?

Nuo pirmadienio, gegužės 18 d., laisvinami ribojimai sporto treniruotėms, o nuo gegužės 30 d. galės būti rengiamos aukšto meistriškumo sporto varžybos.

„Nuo gegužės 18 d. lengvinami reikalavimai aukšto meistriškumo sportininkų treniruotėms – profesionalūs sportininkai galės be fizinės distancijos apribojimų treniruotis tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse. O nuo šio mėnesio pabaigos bus galima rengti aukšto meistriškumo sporto varžybas, tik dar be žiūrovų“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Ministerijos pranešime nurodoma, kad taip pat laisvinami ribojimai sporto mėgėjams – individualios sporto veiklos ir fizinio aktyvumo pratybos galės vykti tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse laikantis fizinio atstumo reikalavimų – užtikrinant ne mažesnį kaip 5 kv. m plotą vienam asmeniui ir ne mažesnį kaip 2 metrų atstumą tarp asmenų.

Nuo gegužės 30-osios tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse galės būti organizuojami renginiai, kuriuose dalyvautų ne daugiau nei 30 asmenų, būtų užtikrinamas ne mažesnis kaip 5 kv. m plotas vienam asmeniui ir ne mažesnis nei 2 metrų atstumas tarp asmenų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS