Tarptautinis ledo šokių šou nuneš į sapnų pasaką | Diena.lt

TARPTAUTINIS LEDO ŠOKIŲ ŠOU NUNEŠ Į SAPNŲ PASAKĄ

„Per sportinę karjerą startavau net septyniuose pasaulio čempionatuose, bet dabar jaudinuosi gal net labiau, nes savo šou Lietuvoje pristatysiu pirmą kartą“, – atviravo Aidas Reklys. Iš JAV į tėvynę grįžęs ledo šokėjas skaičiuoja dienas, likusias iki jo šventinio spektaklio „Naujametinis sapnas“ debiuto.

Tokių triukų dar nebuvo

Olimpinių žaidynių dalyviai, dailiojo čiuožimo čempionatų prizininkai, būrys ledo šokių ir akrobatikos žvaigždžių iš JAV, Prancūzijos ir Ispanijos patikėjo A. Reklio idėja ir netrukus rinksis į Kauną. Čia, naujuosiuose Ledo rūmuose, nuo gruodžio 26-osios iki pat Naujųjų sportininkai iš užsienio ir geriausi Lietuvos čiuožėjai kas vakarą kurs nuostabią pasaką ant ledo.

„Mūsų renginiai išskirtiniai tuo, kad juose bus daug pamišimo lygių. Į šį projektą sudėjome viską, kad tik būtų patenkinti kiekvieno žiūrovo poreikiai – daug adrenalino, meilės, švelnumo, atsipalaidavimo ir kvapą gniaužiančių triukų, kurių neišvystumėte varžybų metu“, – renginio uždangą praskleidė A. Reklys.

Žiūrovus į sapnų karalystę nukels lanksčios čiuožėjos ir oro akrobatės, kvapą gniauš įvairūs artistų triukai, pirotechnika ir fakyrų pasirodymas. Pasak šventės organizatoriaus, jis šou suplanavo nuo menkiausių smulkmenų iki sudėtingų detalių, todėl šis pasižymės nestandartiniais sprendimais. Ne veltui tarp daugelio skambių apibūdinimų būsimieji startai pavadinti ir ledo skulptūrų šou.

„Garantuoju, kad Lietuvoje tokio renginio dar nebuvo – statysime ledą ant ledo ir čiuošime ant jo. Mūsų žinutė yra paprasta – nenustokime sapnuoti, nes kartais tie sapnai pildosi!“ – sakė pašnekovas.

Laisvalaikis: saulėtoje Kalifornijoje įsikūręs veiklus lietuvis nepamiršta pasimėgauti ir gamtos teikiamais malonumais. / A. Reklio asmeninio archyvo nuotr.

Dovana tėčiui

Buvęs profesionalus čiuožėjas rengiasi po ilgos pertraukos pradžiuginti savo gerbėjus ir pats čiuožti ant ledo. Tiesa, jam asmeniškai šį pasirodymą lydės liūdna gaida. A. Reklys kone kasmet į Lietuvą grįždavo aplankyti savo tėvo Kazimiero Reklio. Tačiau prieš mėnesį jam brangus žmogus iškeliavo anapilin.

Naujamečiai pasirodymai Kaune man bus ne tiek darbas, kiek maloni pramoga ir dovana tėčiui ir mano mylimam miestui.

„Į programą įtraukiau ir savo pasirodymą, skirtą tėčiui. Norėjau jį pradžiuginti ir nustebinti artėjančio 85-ojo jubiliejaus proga. Labai skauda širdį, bet jis tos dovanos nebeišvys... O gal atvirkščiai? Žiūrės į mus iš aukštybių kartu su mama ir džiaugsis“, – širdį virpinančiais išgyvenimais dalijosi vyras.

Pasak pašnekovo, būtent tėvas ir mama jį vaikystėje nuvedė į pirmąsias treniruotes ir taip nulėmė jo tolesnį gyvenimo kelią. Nuo to laiko A. Reklys garsino Kauną ne tik Lietuvoje, bet ir toli už jos ribų. Jis laimėjo net aštuonis Lietuvos dailiojo čiuožimo čempiono titulus, dalyvavo septyniose pasaulio ir aštuoniose Europos dailiojo čiuožimo pirmenybėse, buvo atsidūręs per žingsnį nuo žiemos olimpinių žaidynių.

Atminimas: šou Kaune turėjo tapti dovana čiuožėjo tėvui K. Rekliui, tačiau prieš 85-ąjį jubiliejų jis baigė savo žemišką kelionę. / A. Reklio asmeninio archyvo nuotr.

Vien sportu neapsiriboja

Dar prieš karjeros finišą jis persikėlė į JAV. Iš pradžių gyveno Čikagoje, kur čiuožė pats ir treniravo jaunimą. Pastaraisiais metais A. Reklys įsikūrė šiltojoje Kalifornijoje, kur mėgaujasi saulės ir vandenyno teikiamais malonumais.

Už Atlanto lietuvis tęsia trenerio darbą, bet drauge ir vysto savo verslo idėjas. Viena tokių – 2010 m. jo sugalvotas ir pagamintas treniruoklis čiuožėjams „Power twist“ paplito po visą pasaulį. Juo naudojasi sportininkai daugiau nei 50-yje pasaulio šalių, net karštojoje Afrikoje. A. Reklys JAV įgyvendino keletą sėkmingų būsto renovacijos projektų.

„Esu veiklus, bet nepamirštu mėgautis gyvenimu. Juk jis toks trapus… Naujamečiai pasirodymai Kaune man bus ne tiek darbas, kiek maloni pramoga ir dovana tėčiui ir mano mylimam miestui“, – sakė pašnekovas.

GALERIJA

  • Pamaina: buvęs čempionas savo žiniomis noriai dalijasi su jaunąja karta.
  • Tarptautinis ledo šokių šou nuneš į sapnų pasaką
  • Tarptautinis ledo šokių šou nuneš į sapnų pasaką
  • Tarptautinis ledo šokių šou nuneš į sapnų pasaką
A. Reklio asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS