Tarptautinis projektas: pradėjo būsimų teniso žvaigždžių paiešką Lietuvoje | Diena.lt

TARPTAUTINIS PROJEKTAS: PRADĖJO BŪSIMŲ TENISO ŽVAIGŽDŽIŲ PAIEŠKĄ LIETUVOJE

Šį savaitgalį Šiauliuose įvyko pirmoji Lietuvos teniso sąjungos (LTS), Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir Tarptautinės teniso federacijos (ITF) projekto, skirto atrasti būsimas šalies teniso žvaigždes ir gerinti Lietuvos teniso klubų ir mokyklų jaunimo ugdymo sistemas, stovykla.

Šiaulių teniso akademijos organizuotame renginyje dalyvavo 13 šios akademijos trenerių, o taip pat 36 mokytojai iš 14 skirtingų regiono mokyklų.

Patirtimi su lietuviais dalinosi ITF ekspertas iš Prancūzijos Bernardas Pestre, turintis daugiau nei 40 metų panašaus darbo patirtį.

Dirbant su profesionaliais treneriais daugiausiai dėmesio buvo skiriama svarbiausiems darbo su dešimtmečiais ir jaunesniais vaikais aspektams, o taip pat jau šiuolaikinėms vyresnių, 12-14 metų amžiaus, tenisininkų treniruočių metodikoms.

Mokyklų ir darželių fizinio rengimo mokytojai buvo supažindinti su praktiniu teniso pritaikymu ugdymo ir mokymo įstaigose, skatinant vaikų užimtumą ir vykdant edukaciją per sportą.

Šis projektas bus tęsiamas ir kituose Lietuvos miestuose. Bernardas Pestre ir LTS komanda spalio 14-18 d. lankysis Kaune, lapkričio 4-8 d. – Klaipėdoje, o lapkričio 25-29 d. – Vilniuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS