Taurės turnyre – šansas prasibrauti į Europą | Diena.lt

TAURĖS TURNYRE – ŠANSAS PRASIBRAUTI Į EUROPĄ

Kauno rankininkės ne pirmus metus diktuoja madas šalies čempionate, tačiau Lietuvos rankinio federacijos taurės varžybose intrigos kur kas daugiau. Prieš artėjančius pusfinalio mačus ryžtu dega ir favoritės, ir žemesnes vietas čempionate užimančios ekipos.

Bene užtikrinčiausiai prieš artėjantį savaitgalį jaučiasi šalies čempionato lyderis Kauno „ACME – „Žalgiris“ klubas. Žalgiriečių naudai kalba jų pasiekimai – net 7 sykius iš eilės laimėta taurė ir tvirtos pozicijos Lietuvos čempionate. Turėdamos 15 taškų po 9 mačų kaunietės pirmauja lygoje. Be to, jų oponentėmis finalo varžybose Utenoje bus ne aukščiausiosios, o pirmosios lygos klubas – Klaipėdos „Dragūnas-Viesulas“. Tiesa, uostamiesčio merginos irgi nežino pralaimėjimų kartėlio. Jos laimėjo visas iki šiol žaistas 1-osios lygos rungtynes ir taip pat pirmauja turnyro lentelėje.

Pasak A.Skarbaliaus, nepaisant akivaizdaus komandų skirtumo, kaunietės į išbandymą žiūri rimtai, nes jas įpareigoja ir statusas, ir turnyro vertė – juk LRF taurės laimėtojui iškart atitenka kelialapis į vieną Europos taurių turnyrų. Kita vertus, komanda, laimėjusi net septynis taurės turnyrus iš eilės negali sau kelti bent kiek menkesnių tikslų nei trofėjaus išlaikymas. Be to, rungtynės, kurias pralaimėjęs antro šanso negausi, puiki repeticija prieš lemiamas šalies čempionato akistatas.

Rankų iš anksto nekelia ir klaipėdietės. Nors būdamos kur kas jaunesnės ir praretintos traumų, viename mače jos gali nustebinti ir pačias čempiones.

Kitame pusfinalyje tą patį šeštadienį ietis sukryžiuos kita Kauno regiono komanda „Cascada – HC Garliava SM“ ir Vilniaus „Eglė – SM Tauras“. Buvusio Lietuvos vyrų rinktinės trenerio Migliaus Astrausko treniruojamos garliaviškės pirmenybėse užima trečiąją vietą, o vilnietės – antros. Įdomu, kad šią poziciją sostinės klubas apgynė prieš keletą dienų vykusioje akistatoje būtent su Kauno raj. komanda. Garliavoje „Eglė-SM Tauras“ pirmosiose ketvirtojo rato rungtynėse šeimininkes įveikė 34:26 (18:13). Tai buvo jau trečia vilniečių pergalė prieš „Cascada – HC Garliava SM“ per keturias akistatas šį sezoną. Vis dėlto M.Astrauskas tiki, kad taurės dvikovos tuo ir įdomios, kad nenuspėjamos, o motyvacijos jo auklėtinėms tikrai netrūks. Nesikuklina ir vilniečių atstovai, pareiškę, kad atėjo metas nutraukti Kauno regiono klubų dominavimą taurės varžybose.

Porų nugalėtojos kitą dieną susitiks LRF taurės turnyro finale.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS