Tenisininkai medalius išsidalijo Kaune | Diena.lt

TENISININKAI MEDALIUS IŠSIDALIJO KAUNE

  • 0

Kaune surengto Lietuvos teniso čempionato vienetų varžybas laimėjo šiaulietė Klaudija Bubelytė ir vilnietis Tadas Babelis.

Finale įveikė čempionę

„Tennis Space“ aikštyne K. Bubelytė pusfinalyje 6:1, 6:0 įveikė Liepą Šataitę, o finale 6:3, 6:2 – Emiliją Tverijonaitę.

E. Tverijonaitė – 2022 m. Lietuvos čempionė. Ji pusfinalyje 6:2, 2:6, 6:1 nugalėjo Ivetą Dapkutę, kuri vėliau pelnė bronzą – 6:2, 6:3 pranoko L. Šataitę.

„Prieš Lietuvos čempionatą neblogai pasirodžiau tarptautiniame turnyre Latvijoje, tad į varžybas Kaune atvykau pasitikėdama savo jėgomis. Žinojau, kad jei žaisiu taip, kaip sugebu geriausiai, turėsiu visas galimybes įveikti bet kurią varžovę. Taip ir įvyko“, – sakė K. Bubelytė.

Anot tenisininkės, sėkmę lėmė pirmiausia didesnė patirtis.

„Šį kartą šalies čempionate teko varžytis ir su jaunesnėmis, gerokai mažiau patyrusiomis sportininkėmis, bet smagu, kad atsiranda naujų žaidėjų, pasirengusių rinktis teniso profesionalių kelią“, – teigė šiaulietė.

Esu tikras, kad Lietuvos čempionatai Kaune vyks dar ne kartą.

K. Bubelytė kartu su E. Tverijonaite laimėjo ir dvejetų turnyrą, antrą vietą užėmė Austėja Vasiliauskaitė ir Paula Zalagaitytė, trečią – Dovilė Indreikaitė ir Milena Kriukelytė.

Fonde – 3 tūkst. eurų

Vyrų vienetų finale T. Babelis 6:0, 6:3 privertė kapituliuoti Pijų Vaitiekūną.

Pusfinalyje T. Babelis 6:3, 6:1 įveikė Ainių Sabaliauską, o P. Vaitiekūnas 7:5, 4:6, 6:4 – Tomą Vaišę. Bronzos medalį iškovojo T. Vaišė, 6:3, 6:3 nugalėjęs A. Sabaliauską.

Dvejetų varžybose triumfavo T. Babelis ir Simonas Žukauskas, 5:7, 6:1, 10:8 palaužę Julių Adomavičių ir Igną Čipkų. Treti buvo A. Sabaliauskas ir P. Vaitiekūnas, 6:2, 6:3 nugalėję Aleksą ir Julių Tverijonus.

Lietuvos teniso čempionato prizų fondą sudarė 3 tūkst. eurų.

Tinkama infrastruktūra

Šalies teniso čempionatas į Kauną sugrįžo po kelerių metų pertraukos, o „Tennis Space“ aikštyne šios varžybos buvo surengtos pirmą kartą.

„Džiaugiuosi, kad Kaune vėl yra nacionalinėms ir tarptautinėms varžyboms tinkama infrastruktūra. Esu tikras, kad Lietuvos čempionatai – suaugusiųjų, jaunių – čia vyks dar ne kartą“, – sakė Lietuvos teniso sąjungos (LTS) prezidentas Ramūnas Grušas.

Teniso klubas „Tennis Space“ duris atvėrė 2019-ųjų rudenį. Šiuo metu jame yra devyni lauko ir septyni uždari teniso kortai, padelio aikštelės. Čia taip pat veikia sporto klubas, kineziterapijos, masažo kabinetai, restoranas.

Klube nuo jo veiklos pradžios vyksta įvairūs LTS reitingų, tarptautiniai vaikų ir jaunių turnyrai, mėgėjų varžybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS