Teniso sąjungos prezidento sūnus žaidė poroje su rusu | Diena.lt

TENISO SĄJUNGOS PREZIDENTO SŪNUS ŽAIDĖ POROJE SU RUSU

  • 11

Lietuvos teniso sąjungos prezidento Ramūno Grušo sūnus turnyre Taline žaidė poroje su rusu, ketvirtadienį pranešė LRT naujienų portalas.

Pats sąjungos vadovas sako neteisinantis sūnaus, tačiau pabrėžia, kad šį atvejį reikėtų vertinti atsargiau, nes rusas teisėtai gyvena Latvijoje ir ribojimai sportininkams tokiais atvejais netaikomi. Tai, pasak jo, įtvirtinta ir pavasarį sporto federacijų susitikime su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

„Buvo iškeltas klausimas, kaip reikėtų elgtis, jeigu Lietuvoje gyvenantys rusai ar baltarusiai, turintys valstybės išduotą leidimą gyventi, turintys rezidento vizą, ketina, nori arba dalyvauja turnyruose Lietuvoje. Priimtas sprendimas, patvirtintas ministerijos atstovų, kad šiems žmonėms neturi būti taikomi apribojimai“, – sakė R. Grušas.

Priimtas sprendimas, patvirtintas ministerijos atstovų, kad šiems žmonėms neturi būti taikomi apribojimai.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija R. Grušo sūnaus atvejį žada tirti, kaip ir kitus. Viceministras Linas Obcarskas akcentavo, kad Lietuvos sportininkai turėtų vengti bet kokių sąsajų su šalių agresorių atstovais, tačiau teigė, jog teisinių priemonių kištis į federacijų veiklą valstybė neturi.

LRT naujienų portalas rugpjūčio pradžioje taip pat skelbė, jog savo porininku turnyre Ispanijoje rusą Andrėjų Čepelevą pasirinko ir tenisininkas Vilius Gaubas.

R. Grušas tuomet portalui tvirtino apie V. Gaubo poelgį sužinojęs po mačo bei pripažino situaciją vertinantis nepalankiai. Kartu jis pažymėjo, kad tenisininkas greičiausiai nepagalvojo apie būsimas pasekmes, „atsiprašo ir gailisi“, o federacija būtų linkusi „atleisti tą klaidą“.

Nacionalinė sporto agentūra šiuo metu leidžia federacijoms savarankiškai nuspręsti dėl dalyvavimo tarptautinėse varžybose, kuriose kaip neutralūs dalyvauja Rusijos ir Baltarusijos sportininkai, tačiau dauguma federacijų griežtai pasisako prieš bendradarbiavimą su šių šalių sportininkais.

Lietuva ne kartą kritikavo kai kurias tarptautines sporto federacijas, tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) dėl išlygų leidžiant varžytis ir Rusijos bei Baltarusijos atstovams.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

barankinus vulgaris

taigi jūsų "geriausys" yra vatnykas rusofilas(myletojas,vatnykams)

skiep

pagal apklausas apie 80 proc. rusu pritaria zudynems Ukrainai,panasiai tiek pat pritaria,kad jie uzpultu Lietuva ir cia plestu bei zudytu.

skiep

reik neturet savigarbos zaist su okupantu ir zudiku tautos atstovu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS