TOK vadovas giria „puikią“ Sočio olimpiadą | Diena.lt

TOK VADOVAS GIRIA „PUIKIĄ“ SOČIO OLIMPIADĄ

  • 8

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas (Tomas Bachas) sekmadienį pavadino Sočio olimpiadą puikia ir sakė, kad sportininkų atsiliepimai yra „daugiausia pozityvūs“.

Jis gyrė prezidentą Vladimirą Putiną už suvaidintą „svarbų vaidmenį“ dėl šių žaidynių ir sakė, kad Rusijos lyderis per žaidynes niekada nepadarė jokio veiksmo, kuris neatitiktų Olimpinės chartijos.

„Priartėjome prie puikių žiemos olimpinių žaidynių pabaigos. Atsiliepimai, kuriuos gauname iš visų skirtingų dalyvių yra daugiausia pozityvūs“, - sakė T.Bachas per spaudos konferenciją prieš vėliau sekmadienį įvyksiančią olimpiados uždarymo ceremoniją.

„Nebuvo nė vieno skundo iš sportininkų“, - pridūrė T.Bachas, kuris kelias naktis praleido olimpiniuose kaimeliuose.

„Tai buvo puikios žaidynės, kurios gali priversti atšaukti tam tikrą kritiką“ Rusijos organizatoriams, kuri buvo reiškiama prieš olimpiadą, sakė jis.

Prieš olimpiadą buvo smarkiai nerimaujama ne tik dėl Rusijos pajėgumo laiku pastatyti olimpinius objektus, bet ir dėl žmogaus teisių padėties, ypač – pagarsėjusio įstatymo prieš gėjus.

Tačiau T.Bachas sakė: „Ponas Putinas per šias žaidynes visuomet gerbė Olimpinę chartiją. Neprisimenu nė vieno jo veiksmo per šias žaidynes, kuriuo jis būtų peržengęs (Olimpinės chartijos nustatyto elgesio) ribą“.

Pasak T.Bacho, jis savo kalboje per ceremoniją nenaudos būdvardžio olimpiados sėkmei apibendrinti, kaip tradiciškai darydavo kai kurie ankstesni TOK prezidentai.

„Jei ką veikiausiai ir norėčiau padaryti, tai ne pateikti savo nuosprendį, bet perteikti žinią, kurią išgirdau iš sportininkų“, - pažymėjo jis.

Pasak jo, sportininkams ypač didelį įspūdį padarė nedideli atstumai tarp jų apgyvendinimo ir varžybų vietų. Tai reiškė, kad pakilę nuo pusryčių stalo jie per kelias minutes galėdavo atsidurti treniruotėse.

T.Bachas gyrė Sočio transformaciją, prisiminė „baisią“ miesto būklę 1994 metais, kai jis pirmininkavo Sočio vertinimo komisijai per jo antrą nesėkmingą bandymą įgyti teisę rengti olimpiadą.

„Aš atvažiavau čia ir pasakiau „Neįmanoma“, - prisiminė T.Bachas.

„Mes pamatėme seną stalinistinio stiliaus sanatorijų miestą, kur mes žiūrėjome į stogą ir klausėme savęs, ar kas nors gali ant tavęs nukristi, - sakė jis. - Tai buvo baisu. Matyti po 20 metų šią transformaciją išties nuostabu“.

Jis sakė, kad Sočio prioritetas buvo užtikrinti palikimą po to, kai rusų organizatoriai deklaravo savo ambicijas, kad žaidynės transformuotų visą Pietų Rusijos regioną.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Okas

Kam puiki rašyti su kabutėmis? Juk visi - ir sportininkai, ir žiūrovai - buvo vieningi, kad olimpiada buvo nuostabi ir nepakartojama. Čia tik mes, dėl savo baltiško būdo, ieškojom fekalijų ir jų... suradom (antrame klozete iš dvigubo komplekto). Pats mačiau ir atidarymą, ir uždarymą - tikrai labai aukšto lygio renginiai. O kabinėjimasis - tai tik savo nepilnavertiškumo demonstravimas.

socio

olimpiada buvo nuostabi labai auksto lygio puikiai viskas organizuota saunuoliai rusai.

to nesuprantu

čia aplamai daug kas kabutėse parašyta ... Kai kur jų reikia, nes yra citata, bet kai kur jos tikrai žymi teiginio perkeltinę prasmę ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS