TOK vadovas: Tokijo olimpiada pritrauks žiūrovų | Diena.lt

TOK VADOVAS: TOKIJO OLIMPIADA PRITRAUKS ŽIŪROVŲ

Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) pirmininkas Thomas Bachas (Tomas Bachas) pirmadienį pareiškė esąs „labai, labai įsitikinęs“, kad ateinančiais metais vyksianti Tokijo olimpiada pritrauks žiūrovų, pradėdamas vizitą Japonijoje, per kurį stengsis padidinti entuziazmą dėl žaidynių, atidėtų įsiplieskus koronaviruso pandemijai.

Didėjant sergamumui ir pasaulyje skelbiant naujus karantino priemones daugėja abejonių, ar šis didžiulis tarptautinis renginys bus įmanomas, jeigu COVID-19 pandemija nebus suvaldyta iki olimpiados pradžios, dabar planuojamos 2021 metų birželio 23-ąją.

Vis tik organizatoriai ir Japonijos pareigūnai tvirtino galėsiantys organizuoti šį renginį ir planuoja įvairias priemones, kad žaidynės būtų saugios, net jeigu pandemija nebūtų pasibaigusi.

„Iš tikrųjų dėliojame didžiulį įrankių rinkinį, į kurį įtrauksime visas įvairias priemones, kokias tik galime įsivaizduoti“, – sakė Th. Bachas po susitikimo su Japonijos premjeru Yoshihide Suga (Jošihide Suga).

„Dėl to esame labai, labai įsitikinę, kad ateinančiais metais olimpiniuose stadionuose galės būti žiūrovų“, – pridūrė TOK vadovas.

Jis taip pat pažadėjo, kad TOK „imsis didelių pastangų“ užtikrinti, jog kiek įmanoma daugiau žaidynių dalyvių ir žiūrovų būtų paskiepyti prieš atvykdami į Japoniją, jeigu vakcina nuo COVID-19 taptų prieinama iki ateinančios vasaros.

Th. Bachas, Tokijuje viešintis pirmąkart nuo kovą priimto sprendimo žaidynes atidėti, viliasi įtikinti sportininkus, Japonijos piliečius ir olimpiados rėmėjus, kad šiam renginiui ateinančiais metais bus sudarytos saugios sąlygos.

Apklausos rodo, kad dauguma Japonijos gyventojų mano, jog olimpiada turėtų būti nukelta dar vėlesniam laikotarpiui arba apskritai atšaukta.

Be to, daugiau kaip 60 proc. žaidynių rėmėjų Japonijoje dar nėra pratęsę savo sudarytų sutarčių ateinantiems metams, praeitą savaitgalį pranešė šalies žiniasklaida.

Th. Bachas sakė Tokijo gubernatorei Yuriko Koike (Juriko Koikei), kad TOK įsipareigojęs užtikrinti „saugią aplinką ne vien žaidynių dalyviams, bet ir Japonijos žmonėms“.

Y. Koike savo ruožtu sakė, kad Th. Bacho vizitas taps „paskata Japonijos žmonėms, Tokijo gyventojams, savanoriams ir, visų svarbiausia, atletams“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS