Tokijo olimpinių žaidynių debiutantų nuotaikos – skirtingos, bet ne niūrios | Diena.lt

TOKIJO OLIMPINIŲ ŽAIDYNIŲ DEBIUTANTŲ NUOTAIKOS – SKIRTINGOS, BET NE NIŪRIOS

Keturi startai, vienas bilietas į finalą – toks vakar Tokijo olimpinėse žaidynėse jėgas išmėginusių Lietuvos sportinininkų laimikis.

Apetitu nesiskundė

Tarp dvylikos ieties metikių, rugpjūčio 6-ąją kovosiančių dėl olimpinių medalių, pirmu bandymu pateko Liveta Jasiūnaitė.

Lietuvos lengvaatletė švystelėjo įrankį 61 m 96 cm ir tarp 30 dalyvių užėmė 8-ą vietą.

Kvalifikacinį normatyvą (63 m) įvykdė tik dvi sportininkės – lenkė Marija Andrejczyk (65 m 24 cm) ir amerikietė Maggie Malone (63 m 07 cm).

L.Jasiūnaitę taip pat aplenkė australės Kelsey-Lee Barber (62 m 59 cm) ir Mackenzie Little (62 m 37 cm), turkė Eda Tugsuz (62 m 31 cm), japonė Haruka Kitaguchi (62 m 06 cm) bei kinė Huihui Lyu (61 m 99 cm). Finale startuos ir latvė Madara Palameika (60 m 94 cm).

"Per atrankos varžybas – tik trys metimai, tad nevalia rizikuoti. Geriausia pirmais bandymais pasiekti aukštą rezultatą arba įvykdyti kvalifikacinį normatyvą, – paaiškino taktiką L.Jasiūnaitė. – Apetitas auga bevalgant, tad pasiekus vieną tikslą laukia kiti."

Savo rekordų nepagerino

Agnė Šerkšnienė nubėgo 400 m per 52,78 sek. ir bendroje įskaitoje tarp 45 dalyvių užėmė 33-ią vietą.

Į pusfinalį pateko 24 olimpietės. Lietuvės asmeninis šios rungties rekordas – 50,99 sek. Toks rezultatas būtų lėmęs vietą tarp aštuonių greičiausiųjų.

"Turint galvoje mano šio sezono rezultatus (geriausias pasiekimas 52,12 sek. – aut. past.), naujas asmeninis rekordas – itin sudėtinga užduotis. Iš esmės esu patenkinta, nes nebuvo ypatingo tikslo, juk tai – mano pirmos olimpinės žaidynės. Nežinau, ar paskutinės", – kalbėjo A.Šerkšnienė.

Tai, kad man po visų sveikatos problemų pavyko sugrįžti į krepšinį ir vėl žaisti varžybose – reikšmingas laimėjimas.

Vakar startavo ir trečias debiutantas lengvaatletis – Gediminas Truskauskas. 23-ejų metų vilnietis 200 m nubėgo per 21,02 sek. ir tarp 48 sprinterių užėmė 39-ą vietą.

"Esu patenkintas, kad pavyko patekti į tokio lygio varžybas, o rezultatu nesidžiaugiu. Norėjau bent pakartoti savo asmeninį rekordą (20,48 sek. – aut. past.)", – sakė G.Truskauskas.

Blykstelėjo ir estas

Lengvaatlečių varžybose Tokijuje buvo pagerintas jau antras pasaulio rekordas.

Prie aukso medalį iškovojusios trišuolininkės venesuelietės Yulimar Rojas (15,67 m) prisijungė norvegas Karstenas Warholmas, laimėjęs 400 m barjerinį bėgimą (45,94 sek.).

"Paskutinius 20 m nejaučiau kojų. Bėgau taip, lyg gelbėčiau savo gyvenimą", – tvirtino K.Warholmas.

7-ą vietą užėmęs Estijos bėgikas Rasmusas Magis (48,11 sek.) pagerino Estijos rekordą.

Planą įvykdė

Sunkiosios atletikos varžybose Arnas Šidiškis (svorio kategorija iki 109 kg) užėmė 11-ą vietą.

Debiutas: A.Šidiškis tvirtino įvykdęs savo planą – pateko į stipriausiųjų dvyliktuką. / V. Dranginio / LTOK nuotr.

Iš Anykščių kilęs olimpietis rovimo veiksmu iškėlė 156 kg, stūmimo – 187 kg.

"Rezultatas neįspūdingas, norėjau geresnio, bet įvykdžiau savo planą – patekau į dvyliktuką", – teigė Vinco Šlevinskio ir Algirdo Anankos auklėtinis.

Aukso medalį iškovojo uzbekas Akbaras Džurajevas (dvikovė – 430 kg), sidabro – armėnas Simonas Martirosianas (423 kg), bronzos – latvis Arturas Plesniekas (410 kg).

Netikėtas kelialapis

Įsibėgėjus žaidynėms paaiškėjo, kad Lietuvos olimpiečių gretas papildė treko dviratininkė Olivija Baleišytė. 

Tarptautinės dviračių sąjungos (UCI) kvietimas priimti likusią kvotą Lietuvos tautinį olimpinį komitetą (LTOK) pasiekė rugpjūčio 1-ąją.

"Olimpinio kelialapio atsisakė vienas iš nacionalinių olimpinių komitetų, todėl jis pasiūlytas Lietuvai – mūsų sportininkė buvo pirma tarp dviratininkių, likusių už atrankos brūkšnio. Situacija labai panaši į tą, su kuria susidūrėme dėl irkluotojų – vyrų porinės keturvietės įgulos", – sakė LTOK olimpinio sporto direkcijos vadovas Einius Petkus.

O.Baleišytė rugpjūčio 8-ąją startuos dviračių treko daugiakovės (omniumo) varžybose.

Brolių pabaigtuvės

Ispanijos krepšininkai broliai Pau ir Marcas Gasoliai nutarė baigti karjerą nacionalinėje rinktinėje.

Tai 41-eų Pau ir 36-erių Marcas pareiškė po olimpinio turnyro ketvirtfinalio mačo, kurį ispanai 81:95 pralaimėjo JAV komandai, o abu broliai nepelnė nė taško.

Broliai: krepšininkai P. ir M.Gasoliai nusprendė baigti karjerą Ispanijos rinktinėje. / EFE nuotr.

"Protu ir širdimi galima įveikti bet kokius sunkumus. Tai, kad man po visų sveikatos problemų pavyko sugrįžti į krepšinį ir vėl žaisti varžybose, – reikšmingas laimėjimas, – kalbėjo P.Gasolis. – Tačiau su rinktine jau atsisveikinu, o ar verta toliau rungtyniauti klubų lygiu – nuspręsiu pasitaręs su šeima."

P.Gasolis su Ispanijos ekipa iškovojo tris olimpinius medalius (du sidabro ir bronzos), tapo pasaulio ir triskart Europos čempionu. M.Gasolio trofėjų kolekcijoje – du olimpiniai sidabro medaliai, du pasaulio ir du Europos čempiono titulai.

Į pusfinalį įsiveržė Slovėnijos krepšininkai, ketvirtfinalyje 94:70 sutriuškinę Vokietijos atstovus. Nugalėtojams Zoranas Dragičius pelnė 27 taškus (iš jų 5/7 tritaškių), Luka Dončičius – 20 (8 atkovoti kamuoliai, 11 rezultatyvių perdavimų).

Dėl bilieto į finalą slovėnai susikaus su prancūzais, kurie 84:75 eliminavo italus.

GALERIJA

  • Broliai: krepšininkai P. ir M.Gasoliai nusprendė baigti karjerą Ispanijos rinktinėje.
  • Debiutas: A.Šidiškis tvirtino įvykdęs savo planą – pateko į stipriausiųjų dvyliktuką.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS