Tokijuje bus matomi ne vien per iškilmes: pristatė naują šalies rinktinės aprangą | Diena.lt

TOKIJUJE BUS MATOMI NE VIEN PER IŠKILMES: PRISTATĖ NAUJĄ ŠALIES RINKTINĖS APRANGĄ

  • 6

Likus metams iki Tokijo olimpinių žaidynių, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) pristatė naują šalies rinktinės aprangą, kurią sukūrė Lenkijos kompanija "4F".

Išsiskirs visur

Pirmieji aprangą dar vasario mėnesį išbandė irkluotojai olimpiečiai Milda Valčiukaitė ir Saulius Ritteris, dalyvavę Varšuvoje surengtoje specialioje fotosesijoje.

"Pirmas įspūdis buvo labai geras: kolekcija labai ryški, su daugybe lietuviškų akcentų. Manau, kad tikrai išsiskirsime tiek per žaidynių atidarymo ceremoniją, tiek ir sporto bazėse, – vertino olimpinis vicečempionas S.Ritteris. – Man labiausiai patiko marškiniai, kurie ir patogūs, ir turi gražių išsiuvinėjimų su lietuviška simbolika. Sportinė apranga lanksti, nevaržanti judesių, lengva ir pralaidi orui. Matyti, kad buvo įdėta daug pastangų, jog jas pritaikyti pagal specialius sportininkų poreikius."

Paradinių olimpiečių drabužių dizaino autorė – Oksana Raginskienė. Žaidynių atidarymo iškilmėms sukurtos dvi aprangos versijos: vyrai galės rinktis kostiumą su šonine juostele papuoštomis kelnėmis arba šortais, o moterys – klasikinius polo marškinėlius ir siaurą sijoną arba modernią suknelę, dėvimą kartu su švarku.

"Norėjau, kad žiūrovai tiek gyvai, tiek per televiziją iš tolo pamatytų asociatyvias spalvas ir iš karto mus susietų su Lietuva – kad tai būtų ryšku, aišku ir funkcionalu", – sakė O.Ragauskienė.

Audiniai – ypatingi

"Praeitą vasarą Europos žaidynėse ir Jaunimo olimpiniame festivalyje mūsų delegacijas buvo galima lengvai pastebėti net ir sėdint tolimiausioje stadiono tribūnoje. Buvome išskirtiniai, sulaukėme daug komplimentų, – prisiminė LTOK prezidentė D.Gudzinevičiūtė. – Ši kolekcija – viso to tęstinumas su dar daugiau tautinių simbolių, tad  neabejoju, kad vilkėdami šias aprangas Lietuvos delegacijos nariai jaus pasididžiavimą."

Europos žaidynėse ir Jaunimo olimpiniame festivalyje mūsų delegacijas buvo galima lengvai pastebėti net ir sėdint tolimiausioje stadiono tribūnoje.

Kurdami Lietuvos olimpinę kolekciją "4F" dizaineriai atsižvelgė ir į oro sąlygas Tokijuje, todėl buvo nuspręsta naudoti lengvumu išsiskiriančius, orui pralaidžius, greitai išdžiūvančius, kvapus kontroliuojančius ir nuo ultravioletinių spindulių net penkis kartus labiau nei medvilnė apsaugojančius audinius.

"4F" geriausius mūsų šalies sportininkus rengia nuo 2019-ųjų.

Kurti olimpines kolekcijas Lenkijos kompanijai patikėjo ir daugiau nacionalinių olimpinių komitetų, tarp jų – Latvijos, Serbijos, Kroatijos, Slovakijos, Graikijos, Šiaurės Makedonijos.

Teisę dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse jau yra iškovoję 23 Lietuvos sportininkai.

Viską lems vakcina?

Dėl pandemijos atidėtos Tokijo olimpinės žaidynės 2021-aisiais vyks tik tuo atveju, jei jau bus atrasta COVID-19 vakcina arba vaistai nuo šios ligos. Tai pareiškė XXXII vasaros olimpiados organizacinio komiteto pirmininkas Yoshiro Moris.

Paklaustas, ar olimpinės žaidynės vyks, jei situacija išliks nepakitusi, Y.Moris pabrėžė, kad tokiu atveju jos nebus rengiamos, tačiau pridūrė, kad toks scenarijus yra tik hipotetinis.

Laukia: Japonijos sostinė skaičiuoja iki olimpiados likusias dienas, valandas, minutes ir sekundes. / AFP nuotr.

Paskutinė Japonijos gyventojų apklausa liudija: 23,9 proc. respondentų pritaria, kad žaidynės vyktų 2021 m., 36,4 proc. – kad renginys būtų dar kartą atidėtas ir 33,7 proc. – kad išvis neįvyktų.

"Likus vos vieniems metams iki olimpinės šventės, prieš akis dar vis turime milžinišką užduotį. Kartu su partneriais ir draugais Japonijoje sutariame, kad Tokijo žaidynių planavimą privalome pritaikyti prie pasaulinės krizės aplinkybių, kartu išsaugodami unikalią žaidynių dvasią. Siekiame optimizuoti veiklą ir paslaugas nepadarydami neigiamos įtakos sportui ir sportininkams", – kalbėjo Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas.

Sudėliojo tvarkaraštį

Jau paskelbtas Tokijo olimpiados tvarkaraštis. Žaidynių atidarymo iškilmės numatytos 2021 m. liepos 24-ąją, uždarymo – rugpjūčio 8-ąją.

Pirmiausia (liepos 21 d.) varžybas pradės futbolininkai ir beisbolo bei softbolo komandos, o jau 24 d. medalius dalysis šaudymo iš lanko, dviračių sporto (plento), fechtavimosi, dziudo, šaudymo, tekvondo ir sunkiosios atletikos atstovai.

Trijulių krepšinio (3x3) turnyras ir plaukimo varžybos prasidės liepos 24-ąją, didžiojo krepšinio – 25 d., lengvaatlečiai startuos 30 d.

Tarptautinių sporto monitoringo, analizės ir statistikos kompanijų ekspertai prognozuoja: jeigu Tokijo olimpiada baigtųsi šiomis dienomis, daugiausiai medalių – 135 (iš jų 52 aukso) – turėtų JAV sportininkai.

Kinijos atletų rinktinė būtų susižėrusi 78 medalius (iš jų 32 aukso), Rusijos atstovai (jeigu šalis nebus eliminuota už Antidopingo kodekso pažeidimus) – 70 (19 aukso).

Lietuvos olimpiečiams šiuo metu prognozuojami du sidabro (akademinis irklavimas ir lengvoji atletika) bei du bronzos (akademinis irklavimas ir plaukimas) medaliai, nors pernai rugpjūtį ekspertai buvo dosnesni: žadėjo du aukso (akademinis irklavimas ir lengvoji atletika), vieną sidabro (sunkioji atletika) ir du bronzos (akademinis irklavimas ir baidarių-kanojų irklavimas) medalius.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

iš kur ištraukė tuos nuskalbtus,

be spalvos ir funkcionalumo ryzus ? modeliai nepatogūs, matosi, kaip raukšlės susimeta, matosi, kad vyrams veržia per, atsiprašant, kiaušus, moterims - lipa per klubus sijonai... ar matavo ir siuvo koks maniakas ar be jokio žalio supratimo apie kirpimą ? o gal profkės kokios praktikantus pasamdė dėl pigumo ? Ar čia, tipo, lb mandra ?

Reikia užvesti

Lietuvos nevykėlių registrą: 1.Veryga 2.Ragauskienė 3. ...

KAZYS

Gudzinevičiūtei svarbu "na šarum" ,o vizija Po.ui.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS