„Tour de France“ griuvęs lietuvis atsidūrė intensyvios terapijos skyriuje: buvo praradęs sąmonę | Diena.lt

„TOUR DE FRANCE“ GRIUVĘS LIETUVIS ATSIDŪRĖ INTENSYVIOS TERAPIJOS SKYRIUJE: BUVO PRARADĘS SĄMONĘ

  • 1

Naujasis Lietuvos dviračių plento grupinių lenktynių čempionas Ignatas Konovalovas („Groupama – FDJ“) šeštadienį startavo 108-osiose prestižinėse lenktynėse „Tour de France“, tačiau jau pirmajame etape jam teko pasitraukti iš kovos. Patyręs lietuvis etapo pabaigoje griuvo ir dėl patirtų sužalojimų nebegalėjo tęsti lenktynių. Ignatas greitosios pagalbos automobiliu buvo nugabentas į ligoninę, kur jam atliekami tyrimai, informuoja Lietuvos dviračių sporto federacija.

„Iki finišo likus 7,7 km, pagrindinėje grupėje prieš I. Konovalovą griuvo du dviratininkai. Mūsų šalies čempionas, siekdamas išvengti susidūrimo, staigiai stabdė ir netrukus vertėsi per galvą, nulėkė į griovį, o jo dviratis nuskriejo maždaug 10 metrų. Ant gulinčio Lietuvos dviratininko užvirto keli varžovai. Iš viso į griūtį pateko kelios dešimtys dviratininkų. 197,8 km ilgio pirmąjį etapą laimėjo pasaulio čempionas prancūzas Julianas Alaphilippe'as („Deceuninck – Quick Step“) – 4 val. 39 min. 5 sek. (vid. greitis – 42,525 km/val.). 8-21 vietas užėmę dviratininkai atsiliko 8 sek. Antras finišavo australas Michaelis Matthewsas („BikeExchange“), o trečias – slovėnas Primožas Rogličas („Jumbo-Visma“)“, – rašoma federacijos feisbuko puslapyje.

Lenktynes pradėjo 184 dviratininkai iš 23 komandų. 35 metų I. Konovalovas „Tour de France“ lenktynėse startavo trečią kartą. Jis šiose varžybose dalyvavo ir 2010 bei 2017 metais.

„„Groupama – FDJ“ praneša, kad I. Konovalovas patyrė galvos traumą, dėl kurios buvo praradęs sąmonę. Dviratininko būklė gerėja, tačiau jis liks nakvoti Bresto ligoninėje, kur jam bus atliekami papildomi tyrimai ir jis bus toliau stebimas. Stiprybės, Ignai“, – linkėjo Lietuvos dviračių sporto federacijos atstovai.

Sekmadienio rytą socialiniame tinkle „Instagram“ apie nelaimę prabilo ir pats sportininkas. „Labas rytas visiems. Ačiū visiems, kas rašėte, klausėte, kaip aš laikausi, stebėjote, sekate. „Tour de France“ man pasibaigė vos tik prasidėjęs. Toks jau mūsų sportas, taip jau yra. Reikia su tuo susitaikyti. Ka padarysi. Naktį praleidau ligoninėje, intensyvios terapijos palatoje. Niekas nelūžę, viskas šiaip ok, tačiau dėl visų tyrimų nori palaikyti, kadangi buvau praradęs sąmonę. Dvi paras laikys čia. Dėl vidaus organų dar yra šiokių tokių klausimų, bet šiaip viskas gerai. Ačiū dar kartą, daug gavau žinučių“, – kalbėjo sportininkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Brestas

Nesupratau,Bresto ligoninėje ? o tai kaip čia viskas vyksta Balarusijoje ? Kaip gi taip galima ? kur žiūri anūkėlis su užsienio politika,sankcijos,sankcijos,vaje vaje koks aplaidums,kas dabar bus,reikės Lukašenkai sumokėti už gydymą,kitaip nepaleis,nebent iškeis į Cichanauskają,tada pagaliau baigsis neramumai ir anūkėlis taps didvyriu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS