Tradicinės tarptautinės sportinių šokių varžybos „Rudens taurė“ atjaunėjo | Diena.lt

TRADICINĖS TARPTAUTINĖS SPORTINIŲ ŠOKIŲ VARŽYBOS „RUDENS TAURĖ“ ATJAUNĖJO

"Šiemet mūsų renginys tarsi pajaunėjo – dėl pasaulio reitingo taškų kovojo tik ne vyresni nei 21-ų metų šokėjai", – sakė tradicines tarptautines sportinių šokių varžybas "Rudens taurė" suorganizavusio Kauno klubo "Žiburys" vadovai.

Dėl 27-ą kartą surengtos "Rudens taurės" trofėjų su Lietuvos poromis varžėsi svečiai iš Ukrainos, Lenkijos, Slovakijos, Italijos, Estijos, Latvijos.

"Nepalanki epidemiologinė situacija komplikavo kai kurių ne ES šalių atstovų, anksčiau mielai dalyvavusių mūsų varžybose, galimybes atvykti į Lietuvą", – teigė  vienas "Žiburio" vadovų Vytautas Bankauskas.

Garliavos sporto ir sveikatingumo centro salėje dvi jaunųjų šokėjų grupės varžėsi dėl Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) reitingo taškų.

Jaunimo standartinių šokių programą sėkmingiausiai atliko lenkai Kamilas Tarachas ir Michalina Buczynska, jaunimo (iki 21 metų) – taip pat Lenkijos duetas Kacperas Greczynskis ir Nicole Billings.

27-ą kartą surengtos „Rudens taurės“ trofėjų siekė Lietuvos, Ukrainos, Lenkijos, Slovakijos, Italijos, Estijos, Latvijos šokėjai.

Lotynų Amerikos šokių programos nugalėtojai – Rokas Kraucevičius ir Ilzė Kaminskaitė (Vilniaus klubas "Judesys") bei italai Christianas De Vellis ir Eva Menichini.

Antrąs vietas užėmė Kristijonas Jankūnas ir Valerija Glušenkova (Vilniaus "Spindulys") bei Domas Jakubauskas ir Gabija Damašiūtė (Kauno "Danza M", standartiniai šokiai), Mykolas Rimkus ir Enrika Jankūnaitė (Gargždų "Rolina", Lotynų Amerikos šokiai), o trečią – Rytis Dzemyda ir Jogailė Jasevičiūtė (Kauno "Sūkurys"-Gargždų "Rolina", Lotynų Amerikos šokiai).

Finaluose taip pat šoko Domantas Mūras ir Ieva Matulevičiūtė ("Žiburys"), Rokas Malinauskas ir Adrija Dravininkaitė (Kauno "BaDa Studio"), Joris Apvinis ir Liepa Rudnickaitė (Panevėžio "Amber dance").

"Džiugu, kad gausiai dalyvavę Lietuvos klubų šokėjai, taip pat svečiai iš užsienio itin supratingai laikėsi COVID-19 saugumo programos reikalavimų", – pabrėžė "Žiburio" vadovė ir trenerė Liudmila Bankauskienė.

GALERIJA

  • Svečiai: Lotynų Amerikos šokių varžybose pergalę šventė Italijos pora C.De Vellis ir E.Menichini.
  • Galimybės: „Žiburio“ šokėjai D.Mūras ir I.Matulevičiūtė <span style=color:red;>(treneriai L. ir V.Bankauskai)</span> dalyvavo standartinių ir Lotynų Amerikos šokių programų finaluose.
Evaldo Šemioto nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietiškas

Todėl covid- 19 susirgimų skaičius ir kyla į viršų!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS