Tradicinėse penkiakovės varžybose – naujos rungties egzaminas | Diena.lt

TRADICINĖSE PENKIAKOVĖS VARŽYBOSE – NAUJOS RUNGTIES EGZAMINAS

„Titulų ir prizų visada reikia – tai puiki motyvacija“, – žvelgdamas į Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės taurės pirmo etapo ir Stasio Šaparnio varžybose iškovotus trofėjus sakė Lukas Gaudiešius.

Nustelbė varžovus

Trenerio Artūro Kalinino auklėtinis iškovojo auksą amžiaus grupėje iki devyniolikos metų, vėliau – tokios pat prabos trofėjų amžiaus grupėje iki 22 metų, o trečią kartą ant prizininkų pakylos lipo atsiimti kliūčių ruožo rungties laimėtojo taurės.

Plaukimo varžybose L. Gaudiešius surinko 309 taškus, fechtavimo – 260, o „Laser Run“ rungtyje iškovojo dar 658. Sportininko laimikis – iš viso 1 227 tšk.

Sidabro medalį grupėje iki devyniolikos metų pelnė Džastinas Jasiulevičius (1 204 tšk.), bronza pasipuošė Nojus Chmieliauskas (1 157 tšk.).

Grupėje iki 22 metų sidabras taip pat atiteko D. Jasiulevičiui, o bronza – Pauliui Vagnoriui (1 202 tšk.).

Įvardijo sezono tikslą

„Labai tikiuosi, kad šį sezoną visi startai bus tokie pat sėkmingi, – sakė L. Gaudiešius. – Pernai buvau išsekęs tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Šiais metais jaučiuosi jau kur kas geriau. Anksčiau bėgdamas kankindavausi, o dabar galiu drąsiai sakyti: pamilau bėgimą.“

Treneris vis pabrėžia: geriausių rezultatų pasiekia tas, kuris greičiausiai prisitaiko prie pokyčių.

Kalbėdamas apie pergalę kliūčių ruožo rungtyje, kurioje skirtingo amžiaus sportininkai varžėsi atskiroje bendroje įskaitoje, L. Gaudiešius nusišypsojo: „Man labiau patinka gyvūnai, todėl jojimas buvo arčiau širdies. Tačiau ir kliūčių ruože man sekasi. Jėgų užtenka, tikiu, kad prisitaikyti pavyks puikiai.“

L. Gaudiešius atskleidė, kad pagrindinis šio sezono tikslas – geras pasirodymas pasaulio iki devyniolikos metų čempionate.

Pokyčiai nebaugina

Iki 22 metų merginų grupėje auksą iškovojo Pauliaus Aleksandravičiaus auklėtinė Tėja Pakinkytė (1 052 tšk.), sidabro medalis įteiktas Anastasijai Chafizovai (1 042 tšk.), bronza džiaugėsi Anastasija Kančytė (1 039 tšk.).

„Džiaugiuosi savo rezultatais, bet visada norisi, kad jie būtų geresni, – sakė T. Pakinkytė. – Šiais metais perėjau į kitą amžiaus grupę, todėl suprantu, kad viskas bus sunkiau. Keičiasi ir disciplinos, tačiau manau, kad pavyks viską suderinti. Treneris vis pabrėžia: geriausių rezultatų pasiekia tas, kuris greičiausiai prisitaiko prie pokyčių. Su kliūčių ruožo rungtimi susipažinome per pratybas Druskininkuose, bet geriausia treniruotė – būtent varžybos. Tai – geriausia patirtis.“

Kliūčių ruožo rungties auksą tarp vaikinų iškovojo L. Gaudiešius, sidabrą – P. Vagnorius, bronzą – Jonas Kalaminskas. Tarp merginų pasižymėjo buvusi penkiakovininkė o dabar Lietuvos ekstremalaus bėgimo (OCR) reitingo lyderė Ieva Želvytė, sidabrą iškovojo Dovilė Grybauskaitė, bronzą – Sandra Montvilė.

Sėkmė motyvuoja

„Likimo pokštas: pirmiausia išėjau iš penkiakovės į OCR, o vėliau penkiakovė perėmė OCR, – nusijuokė I. Želvytė. – Sugrįžti į penkiakovę, atrodo, būtų labai palanku, turiu tokį planelį, o ir šįkart iškovota taurė labai motyvuoja. Juo labiau kad OCR man sekasi. Tereikėtų prisiminti fechtavimo niuansus. Norėčiau sugrįžti pas trenerį Henriką Eismontą, kurio patarimų klausdavau ir atsisveikinusi su penkiakove.“

Trenerio H. Eismonto rekomendacijų I. Želvytė klausė ir per apšilimą prieš startą kliūčių ruože.

„Mintyse perkračiau visus patarimus, svarsčiau: H. Eismontas – ne OCR treneris, bet labai jį gerbiu. Žinojau, kad niekada nepatars blogai. Trasoje viską dariau, kaip treneris patarė, ir man pasisekė, trofėjus – mano. Treneris nusimano ir apie OCR“, – reziumavo I. Želvytė.

GALERIJA

  • Tradicinėse penkiakovės varžybose – naujos rungties egzaminas
  • Tradicinėse penkiakovės varžybose – naujos rungties egzaminas
M. Stankevičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS