Treko dviratininkė S. Krupeckaitė Japonijoje iškovojo bronzos medalį | Diena.lt

TREKO DVIRATININKĖ S. KRUPECKAITĖ JAPONIJOJE IŠKOVOJO BRONZOS MEDALĮ

Lietuvė Simona Krupeckaitė iškovojo Japonijos dviračių treko taurės pirmojo etapo bronzos medalį. Mūsiškė užėmė trečiąją vietą moterų sprinto rungtyje.

Atrankoje S. Krupeckaitė finišavo per 11,021 sek. ir užėmė penktąją vietą. Kita lietuvė Miglė Marozaitė (11,120 sek.) tarp 12 dalyvių buvo septinta ir taip pat pateko į ketvirtfinalį.

Ketvirtfinalyje S. Krupeckaitė aplenkė Jessicą Lee iš Honkongo, o M. Marozaitė turėjo pripažinti australės Stephanie Morton pranašumą. Lietuvei atiteko septinta pozicija.

Pusfinalyje S. Krupeckaitė abu sykius pralaimėjo kitai Honkongo atstovei Wai Sze Lee. Mažajame finale lietuvė 2-0 įveikė britę Katy Marchant ir pasidabino bronzos medaliu.

Keirino rungties pirmojo etapo pirmajame važiavime M. Marozaitė liko šešta, o antrajame S. Krupeckaitė finišavo penkta. Abi lietuvės tęsė kovą važiavime dėl 7-12 vietų. Jame M. Marozaitė liko antra, o S. Krupeckaitė - šešta. Galutinėje įskaitoje M. Marozaitė ir S. Krupeckaitė atitinkamai užėmė aštuntąją ir 12-ąją pozicijas.

Moterų daugiakovėje (omniume) lietuvė Olivija Baleišytė užėmė šeštąją vietą. Ji per keturias rungtis surinko 127 taškus. Kita lietuvė Viktorija Šumskytė su 44 taškais buvo 17-a tarp 22 dalyvių. Nugalėjo japonė Yumi Kajihara (177 tšk.).

Vyrų keirino varžybose Svajūnas Jonauskas užėmė 13-ąją vietą, o Vasilijus Lendelis - 17-ąją. Sprinto rungtyje V. Lendelis liko 16-as, o S. Jonauskas - 20-as.

Moterų medisono rungtyje O. Baleišytė ir V. Šumskytė liko paskutinės - devintos.

Šį savaitgalį Japonijoje vyks antrasis varžybų etapas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vanga

Valio, Simonai !

SUSIJUSIOS NAUJIENOS