Tris medalius Europos čempionate laimėjęs E. Matakas: laimėjimai sugrąžino psichologinę ramybę | Diena.lt

TRIS MEDALIUS EUROPOS ČEMPIONATE LAIMĖJĘS E. MATAKAS: LAIMĖJIMAI SUGRĄŽINO PSICHOLOGINĘ RAMYBĘ

Kasmėnesinėje Nacionalinės sporto agentūros pagerbimo popietėje apdovanoti balandžio ir gegužės mėnesiais pergalėmis pasaulio ir Europos čempionatuose Lietuvą džiuginę sportininkai ir jų treneriai.

Tris medalius Europos žmonių su negalia plaukimo čempionate iškovojęs Edgaras Matakas sako turėjęs dar didesnių lūkesčių, tačiau džiaugiasi, kad po nesėkmingų praėjusių metų laimėjimai sugrąžino psichologinę ramybę.

E. Matakas Europos čempionate tapo vicečempionu 50 metrų plaukimo laisvuoju stiliumi rungtyje, vėliau pasipuošė dviem bronzos medaliais 100 metrų plaukimo krūtine ir laisvuoju stiliumi rungtyse.

„Rungtyse, kuriose užėmiau trečias vietas, rezultatai tenkino. Aišku, vietos gal ir žemos. 50 m plaukime laisvuoju stiliumi pasiektas rezultatas labai stipriai nuvylė, nes prieš čempionatą kur kas greičiau plaukiau, todėl tikėjausi geresnio rezultato. Nepaisant nusivylimo, čempionatą vertinu gerai ir džiaugiuosi. Šie metai yra kur kas lengvesni psichologiškai. Praėjusiais metais jaučiau labai didelę įtampą, nes visų akys buvo sutelktos į mane – pasaulio čempionate visi kabino aukso medalius, kalbėjo, kad reikia kvotų paralimpinėms žaidynėms. Šiuos metus pasitikau ramiai, laimėjimai padėjo suvokti, kad viską darau dėl savęs, darau, kad man tai patinka. Stengiuosi mėgautis, o dabar paskutinis pasirengimo Paryžiaus paralimpinėms žaidynėms akordas – sunkus darbas ir mėgavimasis procesu. Nėra taip, kad išdegęs akis laukčiau, kada praeis žaidynės, tiesiog gyvenu šia diena ir mėgaujuosi darbu. Kai ateis svarbiausias startas, tikiu savimi, kad būsiu visiškai pasirengęs“, – sako Ramūno Leono auklėtinis.

Simboliniai valstybės premijų čekiai įteikti ir antrus metus iš eilės Europos vicečempionėmis porinių dviviečių valčių klasėje tapusioms irkluotojoms Donatai Karalienei ir Dovilei Rimkutei, pirmąjį karjeros medalį – bronzos – vienviečių valčių klasėje iškovojusiam Giedriui Bieliauskui, pasaulio dugninės žūklės vicečempionui Arūnui Mazurkevičiui ir pasaulio asmenų su negalia lengvosios atletikos čempionato 100 m triračių varžybose 3 vietą laimėjusiam triratininkui Deividui Podobajevui.

„Didžiulė pagarba sportininkams, treneriams ir juos palaikantiems artimiesiems. Viliamės, kad artėjančiose Paryžiaus olimpinėse ir paralimpinėse žaidynėse pasieksime dar didesnių aukštumų. Linkime sėkmingų startų ir pasiekti užsibrėžtus tikslus, o mes visada palaikysime jus“, – susirinkusiuosius sveikino švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Aistė Zedelytė-Kaminskė.

Nacionalinė sporto agentūra paskutinį einamojo mėnesio ketvirtadienį pagerbia valstybės premijas už pasiektus aukšto meistriškumo sporto laimėjimus iškovojusius sportininkus ir jų trenerius. Jiems įteikiami simboliniai valstybės premijų čekiai.

GALERIJA

  • Tris medalius Europos čempionate laimėjęs E. Matakas: laimėjimai sugrąžino psichologinę ramybę
  • Tris medalius Europos čempionate laimėjęs E. Matakas: laimėjimai sugrąžino psichologinę ramybę
  • Tris medalius Europos čempionate laimėjęs E. Matakas: laimėjimai sugrąžino psichologinę ramybę
S. Čirbos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS